Iftar Vakti Aile Katliami Yapan Sanik Yeniden Hakim Karsisinda

Sakarya’nin Serdivan ilçesinde tapu meselesi yüzünden iftar vakti kardesi, yengesi ve yegenini öldüren sanik, yeniden hakim karsisina çikti. Durusmada dinlenen tanik, olaydan yaklasik 3 ay önce silah sesleri duydugunu belirterek, "Disari çiktigimda sanik Ç.G. ile Tuncay Güler’i gördüm. Sanik Ç.G., Tuncay Güler’in elinden bir tüfek almaya çalisiyordu. O zamana kadar aralarinda bir tartisma oldugunu bilmiyordum. Sanigin anlattigina göre aralarinda tapu sorunu olmus" dedi.

Iftar Vakti Aile Katliami Yapan Sanik Yeniden Hakim Karsisinda
Olay, 5 Nisan 2022’de Kemalpasa Mahallesi Gündogan Sokak’ta meydana geldi. Tapu meselesi yüzünden çiktigi iddia edilen kavgada evleri yakin olan Ç.G. (54), kardesi Bedri (65), kardesinin esi Duriye (59) ve kardesinin oglu Tuncay Güler’e (31) tüfekle kursun yagdirdi. Saglik ekipleri, 3 kisinin hayatini kaybettigini belirledi. Ç.G.’nin kardesinin evine gelerek dehset saçtigi esnada diger 2 yegeninin saklandigi ve polislerin gelmesi ile kurtulduklari ögrenildi. Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro ekiplerince yapilan operasyonda aile katliami gerçeklestiren cinayet süphelisi ve süpheliye kaçmak için yardimci olan M.T.T., Karasu ilçesinde yakalanarak gözaltina alindi. Ç.G. ve M.T.T. ifadesi alinmak üzere emniyete götürüldü. Emniyetteki islemleri sonrasinda adliyeye sevk edilen Ç.G. tutuklanirken, Ç.G.’ye kaçmak için yardimci olan sahis ise adli kontrolle serbest birakildi.

Yeniden hakim karsisinda

Tutuklu sanik Ç.G.’nin Sakarya 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde yargilanmasina devam edildi. Salonda müstekiler ile sanik avukatlari hazir bulunurken, Ç.G. ise bulundugu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla durusmaya katildi.



"Sanigin anlattigina göre aralarinda tapu sorunu olmus"

Durusmada tanik olarak dinlenen T.T., olaydan yaklasik 3 ay önce evinde oturdugu sirada silah sesleri duydugunu belirterek, "Sabah 10.00 ile 12.00 saatleri arasinda evde bulundugum sirada disaridan silah sesi duydum. Disari çiktigimda sanik Ç.G. ile Tuncay Güler’i gördüm. Sanik Ç.G., Tuncay Güler’in elinden bir tüfek almaya çalisiyordu. O zamana kadar aralarinda bir tartisma oldugunu bilmiyordum. Sanigin anlattigina göre aralarinda tapu sorunu olmus. Olay gününde ise ben ikametimde degildim" dedi.

Mütalaasini açiklayan cumhuriyet savcisi, sanigin tutukluluk halinin devamini, Adli Tip Kurumu (ATK) raporunun beklenmesini ve eksik hususlarin tamamlanmasini talep etti. Söz hakki verilen sanik Ç.G. ile avukatlari, mütalaaya karsi bir diyecekleri bulunmadigini, ATK raporunun açiklanmasi sonrasinda gerekli beyani yapacaklarini söyledi.

Mahkeme heyeti sanigin tutukluluk halinin devamina ve ATK raporunun beklenmesine karar vererek, durusmayi 17 Kasim’a erteledi.
Kaynak: İHA