Gönüllü Veterinerler, Ögrencilere Hayvan Sevgisini Asiladilar

BITLIS – Bitlis’in Tatvan ilçesindeki ögrencilere hayvan sevgisini asilamak için farkindalik etkinligi düzenlendi.

Gönüllü Veterinerler, Ögrencilere Hayvan Sevgisini Asiladilar
Tatvan Belediyesi ile Gönüllü Veteriner Hekimler ve Teknikerler Dernegi tarafindan Tatvan Belediyesi Hayvan Kisirlastirma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen etkinlige birçok kurum amiri, hayvan severler ve ögretmenler katildi.

Tatvan Belediyesi Hayvan Kisirlastirma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen etkinlik çerçevesinde, ögretmenler tarafindan duvarlara hayvan resimleri çizildi. Etkinlige katilan anaokulu ve ilkokul ögrencilerine tisört dagitilarak duvara çizilen resimleri boyamalari için araç gereçler verildi.

Boyama yapan ögrencilere hayvan sevgisi ve doganin önemi hakkinda bilgilendirilmeler yapildi. Tatvan Belediye Baskani Mehmet Emin Geylani ve beraberindeki heyet, çocuklara ikramlarda bulunduktan sonra hatira fotografi çektirerek çocuklarla birlikte duvarlardaki resimleri boyadi.

Çocuklara hayvan sevgisini asilamayi hedeflediklerini söyleyen Gönüllü Veteriner Hekimler ve Teknikerler Dernegi Yönetim Kurulu Üyesi Rehber Altintas, “Belediyemiz ile birlikte yaptigimiz bu etkinlige sivil toplum kuruluslari, dernekler ve gönüllülerimiz ile hayvan severler destek verdi. Gelecegimizin teminati çocuklardir. Onlar da hayvanlar gibi saf ve temiz kalplidir. Ileride bir meslek sahibi olacaklar ama her seyden önce merhametli insanlar olacaklar” dedi.

Etkinlige gönüllü olarak katilan ve resim çizen ögretmenlerden Selahaddin Eyyubi Ortaokulu Görsel Sanatlar Ögretmeni Tugçe Göl de, ögrencilere hayvanlari tanitmak ve sevdirmek amaciyla farkindalik etkinligi yaptiklarini söyledi.



Etkinlige katilmaktan dolayi çok mutlu olduklarini belirten ögrenciler de, boyama islemi yaptiktan sonra sokak hayvanlarina mama vererek, hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA