Gençlerin Fikirleri Projeye Dönüsüyor

Daha yasanabilir sehir için gençlerin fikirlerine önem verdigini ifade eden Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, "Hayata geçirdigimiz projeyle sizin hayallerinizin, özlemlerinizin pesinden gidecegiz. Sizlerin fikirleriyle, bu sehri daha yasanabilir, daha modern ve daha sicak yuva haline getirmek istiyoruz. Sizin fikirleriniz bu sehrin yönünü belirleyecek en degerli rehber" dedi.

Gençlerin Fikirleri Projeye Dönüsüyor
Izmit Belediyesi ve Izmit Kent Konseyi Gençlik Meclisi ortakliginda vatandaslara daha yasanabilir bir sehir olusturmak amaciyla baslatilan Fikirhane Izmit Projesi’nin lansmani gerçeklestirildi.

Dernekler Yerleskesinde gerçeklestirilen programa, Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet katildi.



"Nereden gelmis olursak olalim Izmit bizim evimiz"

Fikirhane Izmit Projesi’nin tanitim toplantisinda konusan Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, "Izmit’in gelecegini gençlik enerjisiyle sekillendirmek, hareket etmek için bir aradayiz. Her biriniz bu sehrin parçasisiniz. Nereden gelmis olursak olalim Izmit bizim evimiz. Baska bir yerde dogsak da sonuçta okudugumuz, doydugumuz, hayatimizi kurdugumuz Izmit hepimizin yuvasi. Bütün çalismalarimizi bu aidiyet duygusuyla sekillendirmeye çalisiyoruz. Bu projeyle sizin hayallerinizin, özlemlerinizin pesinden gidecegiz. Sizlerin fikirleriyle, bu sehri daha yasanabilir, daha modern ve daha sicak yuva haline getirmek istiyoruz. Bir sehir sadece yapilariyla, caddeleriyle degil, onun insanlariyla anlam kazanir. Sizler bu sehrin en degerli varliklarisiniz. Sizin fikirleriniz bu sehrin yönünü belirleyecek en degerli rehber. Internette olusturdugumuz platformunda projelerinizi paylasabilirsiniz. Bu platform, kolay kullanimi ve basit arayüzü sayesinde her yastan, her kesimde, özellikle siz gençlerin katkisini bekliyoruz" diye konustu.



"Anne Taksi Projesi genç doktorun fikriydi"

Anne Taksi Projesi hakkinda konusan Baskan Hürriyet, "Bizim Anne Taksi Projemiz su anda Adiyaman’da görev yapan Mehmet Salici adli genç bir doktor arkadasimizin fikriydi. ‘Böyle bir ihtiyaç var’ dedi.

Çalistik ve bir ay içerisinde uygulamaya geçirdik. Yüzlerce aileye ulasim destegi verdik. Üreten genç bir beynin bize ulasmasiyla elimizdeki yetkileri projeye dökerek uygulama gerçeklestirdik. Yüzlerce ailenin ihtiyacina çözüm üretmis olduk. Bugün itibariyle projeleri kabul etmeye baslayacagiz. Özellikle üniversite gençligine dönük haftanin 7 günü aksam saatlerinde bir ögün ücretsiz yemek hizmetimiz var. Sadece Üniversite kimligiyle rahat rahat yemek yiyebilirsiniz. Bu hizmeti üniversiteye yakin yere götürmeye çalisiyoruz. Üniversiteye yakin bir arazimizi tespit ettik. Orada çalismaya basladik. Eger orada bir sosyal tesis hizmeti sunabilirsek bu yemek hizmetimizi yine orada devam ettirmek istiyoruz" seklinde konustu.



"Gençlik festivali yapmak istiyoruz"

Üniversite pazarini revize edildigini belirten Baskan Kaplan, "Fikirhane Izmit ile birlikte üniversite pazarini daha etkin kullanmanizi saglayacagiz. 2 tane kütüphanemiz var. Kütüphanemizin hemen yaninda gençlik sokagimiz bulunuyor. O alanda youtube stüdyomuz var. Youtuberlar ücretsiz sekilde stüdyomuzu kullanabilir. Sanat Akademimizde de müzik yapan gençlerin kullanabilecegi kayit stüdyomuz var. Gençlik sokagimizin üzerinde Ingilizce pratik yapabileceginiz Talk and Smile Kafe mevcut. Orayi tüm ögrencilerimiz rahatlikla kullanabilir. Dernekler yerleskemiz geçmiste atil olan bir alandi ancak yeniledik. Ücretsiz sekilde derneklerin kullanimina sunduk. Bu yerleskeyi de ögrenci kulüpleri egitim, toplanti gibi etkinliklerinde kullanabilirler. Sarisu Gençlik Kampimiz var. Orayi bastan sona yenileyerek muhtesem hale getirdik. Geçmiste kulüplerle Gençlik Festivali yapmistik. Insallah yeniden yapmak nasip olur. Sizleri bir gençlik festivalinde Sarisu Kampimizda agirlamak istiyoruz. Staj imkanlarimiz var. Ögrencilere stajlari açmis bulunuyoruz. Çinar Akademi bizim üniversiteye hazirlikta göz bebegimiz. Ücretsiz, profesyonel bir dershane. Ögrencilerimizin yüzde 90’i geçen sene iyi üniversiteleri kazandi. Bu sene de ögrencilerimiz aldiklari egitimle birlikte hayallerini gerçeklestirmek üzere çalismalarina devam ediyor" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA