ESTÜ Genç Pazar Örnek Sistemi Ile Ögrencilere Burs Veriyor

Eskisehir Teknik Üniversitesi’nde (ESTÜ), faaliyet gösteren ESTÜ Genç Pazar, ikinci el veya kullanilmayan esyalari satarak elde ettikleri gelirle ihtiyaç sahibi ögrencilere burs sagliyor.

ESTÜ Genç Pazar Örnek Sistemi Ile Ögrencilere Burs Veriyor
Eskisehir Teknik Üniversitesi’nde, 2023-2024 Egitim Ögretim Dönemi’nin baslamasiyla üniversiteye yeni gelen ögrenciler için düzenledigi Türkiye Yüzyili Gençlik Yüzyili etkinligi kapsaminda birçok kulüp ve proje ekibi stantlari ile ögrencilere bilgi veriyor. O ekiplerden biri de ESTÜ Genç Pazar. Anadolu Üniversitesi’nde 1998 yilinda Genç Pazar adiyla olusturulan topluluk, ESTÜ’nün kurulmasiyla ESTÜ Genç Pazar ismini aldi. Gönüllülük esasiyla faaliyet gösteren ESTÜ Genç Pazar, ikinci el kullanilmayan, artik ihtiyaç duyulmayan, gözden çikarilan ya da alip da hiç degerlendirilmeyen esyalari uygun fiyatlarla satarak ihtiyaç sahibi ögrencilere burs veriliyor. 25 yildir faaliyet gösteren topluluk geçtigimiz yil 24 ögrenciye burs verildi.



“Zevkle aliyorlar”

Eskisehir Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi’nde ögretim görevlisi ve ayni zaman da ESTÜ Genç Pazar’da görevli olan Prof. Dr. Berna Yazici, “ESTÜ Genç Pazar’li 4 hocamiz çalisiyor. Ayni zamanda diger bütün fakültelerden, birimlerden de burada gönüllü olarak çalisan hocalarimiz var. 1998 yilinda Anadolu Üniversitesi’nde Genç Pazar adi altinda kuruldu üniversitemizin bölünmesinden sonra ESTÜ Genç Pazar ayni olusumla devam etti. Gönüllü kadin hocalarin her birimden temsiliyetiyle görev yapiyor. Biz burada ikinci el kullanilmayan artik ihtiyaç duymadigimiz esyalarimizi gözden çikardigimiz esyalari ya da alip da hiç degerlendirmedigimiz esyalarimiza, giysi olsun, mutfak esyasi olsun, her türlü ev esyamizi burada çok uygun fiyatlara ögrenci arkadaslarimiza ya da gelen personele satiyoruz. Ve elde ettigimiz gelirlerle ögrencilere burs sagliyoruz. Zevkle aliyorlar örnegin Moda Tasarim bölümünden ögrenciler çok degisik, eski klasik giysiler buluyorlar. Bizim festivallerimiz oluyor degisik zamanlarda biliyorsunuz sehirde de oluyor bu festivaller. Yürüyüsler oluyor, ögrenci yürüyüsleri oluyor. Oralarda da her zaman buradan aldiklarini çok güzel bir sekilde degerlendiriyorlar. Daha sonra alacak ögrencilere de örnek oluyorlar. Her sene birimlerin yöneticileri durumu kötü olan ögrencileri yönlendiriyorlar ve onlardan ikiser tanesini seçerek birimler bazinda. Onlari listemize aliyoruz. Geçen sene 24 ögrenciye burs verdik. Her ay belli bir miktar para hesaplarina gönderilmek suretiyle” diye konustu.

Kaynak: İHA