Esenler'de Serebral Palsili Çocuklarin Ibrahim Yattara Hayali Gerçek Oldu

Türkiye’de bir ilk olarak kurulan Walker Spor, engelli çocuklari Esenler Belediyesi ev sahipliginde bir araya geldi. ‘Dünya Serebral Palsi Günü’ne özel olarak yapilan etkinlikte çocuklar, futbol oynama hayalini gerçeklestirdi. Etkinlikte Trabzonspor’un efsane futbolcusu Ibrahim Yattara ve gençlerin yakindan takip ettigi sosyal medya fenomeni Recep Tayyip Kaya çocuklarla birlikte top oynadi.

Esenler'de Serebral Palsili Çocuklarin Ibrahim Yattara Hayali Gerçek Oldu
Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügü, serebral palsi futbolunu Türkiye’de bir ilk olarak kuran Walker Spor’un destekçisi olmaya devam ediyor. Sürecin basindan bu yana özellikle tesis temini konusunda serebral palsili çocuklarin ailelerine gereken destegi saglayan Esenler Belediyesi, bu kez ‘Dünya Serebral Palsi Günü’ne özel bir etkinlik düzenledi.

Esenler Mehmet Öcalan Spor Kompleksi’nde bir araya gelen serebral palsili çocuklar, yürüteçleri ile birlikte futbol oynama hayallerine kavustu.

Esenler Belediyesi tarafindan düzenlenen etkinlikte Trabzonspor’un efsane futbolcusu Ibrahim Yattara ve gençlerin yakindan takip ettigi sosyal medya fenomeni Recep Tayyip Kaya da çocuklarla birlikte top oynadi. Öte yandan çocuklar ile bir araya gelen Ibrahim Yattara onlarla birlikte fotograf çektirirken sevgi dolu anlar yasandi.

“Biz, bize düseni yapmak için elimizden geleni yapmaya haziriz”

Programda bir konusma yapan Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, “Az önce selamlastigimiz, merhabalastigimiz gençlerimizin kendi kuracaklari hayatlarinda biz Esenler Belediyesi olarak her türlü yardima, katkiya ve destege her zaman haziriz. Biz, bize düseni yapmak için elimizden geleni yapmaya haziriz. Cenabi hak anne babalara yardim etsin. Bu güzel kardeslerimize güzel kapisindan sifalar versin. Onlari hayatta en güzel seylerle karsilastirsin. Hepinize tesekkür ediyorum” dedi.



“Desteklerinin devamini bekliyoruz”

Gerçeklestirilen etkinlige kizi Ipek Miray Sönmez ile katilan Mavis Sönmez ise “6 Ekim Serebral Palsili Farkindalik Günü için buradayiz. Serebral palsi çok farkindaligi olmayan bir hastalik. Çok duyguluyuz. Mücadelemiz çok zor ve uzun bir yoldayiz. Ama serebral palsili olan ve egitimlerle yürüyebilen, konusabilen, okula gidip meslek sahibi olabilen çocuklarimiz çok fazla. Bunun mücadelesi içerisindeyiz bizde. Kendilerine de çok tesekkür ediyoruz bu konuda. Destege her zaman ihtiyacimiz var. Esenler Belediyesi’ne de bize destek oldugu için çok tesekkür ediyoruz. Desteklerinin devamini bekliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA