DEÜ'lü Bilim Insanlari Dünya Listesinde

Elsevier ve Stanford Üniversitesi bilim insanlari tarafindan her yil gerçeklestirilen ‘Dünyanin En Etkili Bilim Insanlari’ arastirmasi açiklandi. Dünyanin en iyi üniversitelerinden akademisyenlerin bulundugu listede, Dokuz Eylül Üniversitesinden (DEÜ) 19 bilim insani yer aldi. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Dünya genelinde taninirligini ve sayginligini artiran Üniversitemizin kiymetli hocalarina ve basariya katki sunan tüm mensuplarimiza tesekkür ediyorum” dedi.

DEÜ'lü Bilim Insanlari Dünya Listesinde
Bilimsel, teknik ve tibbi içerik konusunda uzmanlasmis Hollanda merkezli yayincilik sirketi olan Elsevier ve Stanford Üniversitesinden bilim insanlarinin her yil gerçeklestirdigi, dünyanin en etkili bilim insanlarinin siralandigi son liste yayimlandi. Siralama, incelenen verilere göre “Kariyer Boyu Etki” ve “Yillik Etki” olarak iki kategoride listelendi. Buna göre Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), dünyanin saygin bilim insanlarinin yer aldigi listeye 19 akademisyeni ile girmeyi basardi. Gelismeyi degerlendiren DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Uluslararasi görünürlügünü ve akademik sayginligini artirma yolunda emin adimlarla ilerleyen kurumumuz; bilimden sanata, sagliktan spora kadar her alanda basariyla temsil ediliyor. Üniversitemiz, dünya üniversitesi olma hedefi dahilinde önemli bir arastirmada daha güzel neticeler elde etti. Dünya genelinde taninirligini ve sayginligini artiran üniversitemizin kiymetli hocalarina ve basariya katki sunan tüm mensuplarimiza tesekkür ediyorum” dedi.

DEÜ’nün akademik basarilarinin yaninda yerli ve yabanci tüm toplumlari ilgilendiren önemli çalismalara ve inovatif buluslara imza attigini belirten Rektör Hotar, “Dünyadaki birçok kurulus tarafindan takdir gören bu çalismalar, üniversitemizin basarilarinin tesadüf olmadigini ortaya koyuyor. Üniversitemiz; 10 enstitü, 18 fakülte, 2 yüksekokul, 1 konservatuvar, 6 meslek yüksekokulu, 2’si uygulama ve arastirma hastanesi olmak üzere; toplamda 60’in üzerinde uygulama ve arastirma merkezi ile bilimsel arastirma ve yüksekögretim görevini, kaliteli toplumsal hizmet anlayisi ile sürdürmektedir. Çagdas egitim sistemi ile gelecegin mimari olacak gençlere ilham olan hocalarimiz, yürüttükleri akademik faaliyetler ile dünyanin en etkili bilim insanlari arasina girmeleri gerçekten üniversitemiz adina çok gurur verici bir durum" seklinde konustu.

Göreve basladigi ilk günden bu yana öncelikli hedeflerinin DEÜ’yü en iyi dünya üniversiteleri siralamasinda ilk 500’e dahil etmek oldugunu belirten Rektör Hotar, sözlerini su sekilde sürdürdü:

“Biz kurum olarak yol haritamizi bu hedef istikâmetinde sekillendirdik ve bütün faaliyetlerimizi bu istikâmette yürüttük. Kurumumuzun ve kiymetli hocalarimizin; dünya üniversiteleri arasinda elde etmis oldugu basarilar, bizleri daha da basarili olma konusunda motive ediyor. Yüksekögretim kurumlari arasindaki uluslararasilasma çitasini daha da yükseklere tasimak için Üniversite olarak tüm imkanlarimizi seferber ediyoruz.”
Kaynak: İHA