Cumhuriyetin 100'Üncü Yilina Özel 100 Çinar Dikilecek

Zeytinburnu Belediyesi, ‘Cumhuriyetimizin 100’üncü Yilinda 100 Çinar Agaci’ sloganiyla nesiller arasinda köprü vazifesi gören çinar agaçlarini; ilçenin muhtelif alanlarina Zeytinburnu’ndaki ögrencilerle birlikte dikecek.

Cumhuriyetin 100'Üncü Yilina Özel 100 Çinar Dikilecek
Ilk çinari Zeytinburnu Ortaokulu ögrencileri ile birlikte Zeytinburnu Kaymakamlik Binasi önündeki yesil alana diken Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy, “Milletçe Cumhuriyetimizin 100’üncü yilini kutluyoruz. Zeytinburnu’nda 100’üncü yilin hatirasini yasatmak üzere Zeytinburnu Ortaokulu ögrencilerimizle 15 Temmuz ve Kaymakamligimizin önüne bir çinar diktik. 100’üncü yil vesilesiyle ilçemize 100 çinar agaci dikecegiz. Hepinizin bildigi gibi çinar agaci medeniyetimizde nesillerin sürekliligini ifade eder. Gelecegimizi emanet ettigimiz gençlerimize Cumhuriyetimizin 100. yilinda diktigimiz agaçlarimizi emanet ediyoruz. Tipki Cumhuriyetimizi koruyup kollayacaklari ve al bayragin altinda durdugumuz müddetçe ilelebet yasatacaklari gibi. Türkiye Yüzyili hayirli olsun” dedi.



Proje ilçenin tamamini kapsiyor

Uzun ömürlü olmasiyla bilinen çinar agaçlari; Zeytinburnu’ndaki okul bahçeleri, meydanlar, parklar, bulvarlar, cami avlulari gibi alanlarda konumlandirilacak. Cumhuriyetimizin 100’ncü yili kutlamalari kapsaminda gerçeklestirilecek proje ilçenin tamamini kapsayacak. Cumhuriyetin 100. yil hatirasinin daha kalici olmasinin hedeflendigi projede her çinarin önünde özel tasarim levhalar yer alacak.
Kaynak: İHA