Cumhuriyet Altini Kazanmak Için Böyle Yaristilar

Adana’da düzenlenen tescilli ’Adana Bombasi Yeme Yarismasi’ renkli görüntülere sahne olurken, 3 dakikada 8 tatliyi yiyen genç, Cumhuriyet altini kazandi.

Cumhuriyet Altini Kazanmak Için Böyle Yaristilar
Adanali tatlici Zeynep Geyik, katmer hamuruyla yapilan ve içerisine genelde kaymak konularak servis edilen muska katmerde degisiklik yaparak içerisine bol Antep fistigi ve çikolata koyarak yeni bir tatli ortaya çikardi.

200 derecelik firinda yaklasik 5-6 dakika pistikten sonra üzerine yine Antep fistigi ve çikolata sos dökülerek servis edilen tatliya ’Adana Bombasi’ adi verildi ve Türkiye Patent ve Marka Kurumu’nca tatli tescillendi.

Altin için kiyasiya yaristilar

Tatlici Zeynep Geyik, ’En çok ben yerim, Adana bombasi yeme yarismasi’ düzenledi.

8 kisinin katildigi yarismada her bir yarismaciya 8 ’Adana bombasi’ tatlisi verildi ve 3 dakika içerisinde yemeleri istendi. Cumhuriyet altini ödüllü yarisma için katilimcilar adeta savas verdi.

Gülmekten yiyemedi

Yarismaya katilan 21 yasindaki Yeliz Kurumaz, rakiplerinin hizina yetisemeyince gülmekten sadece 2 tane ’Adana bombasi’ yedi. Yarisma, renkli görüntülere sahne oldu. 3 dakikada 8 ’Adana bombasi’ yiyen Efe Uçar (23), Cumhuriyet altini kazandi.

Rekor kirdi

Ihlas Haber Ajansi’na konusan tatlici Zeynep Geyik, “Her gelen müsterimiz ben bundan 5 tane, 10 tane yerim diyordu. Ben de bir yarisma yapmak istedim. 3 dakika içerisinde 8 ’Adana bombasi’ yiyen kisiye Cumhuriyet altini verecegimizi duyurduk. Efe arkadasimiz yarismaya katildi ve 3 dakikada 8 taneyi çok çabuk yedi. Rekor kirdi. Adeta masada ne var ne yoksa sildi, süpürdü. Biz de ödülünü takdim ettik” dedi.



“Gülmekten yiyemedim”

Yarismaya katilan Yeliz Kurumaz, “Kazanacagimi düsünmüstüm ama rakiplerim çok güçlü çikti. 2 tane anca yiyebildim. Rakiplerimi görünce gülmekten yiyemedim” diye konustu.



“Daha midemde yer var, tatli yiyebilirim”

Yarismayi kazanan Efe Uçar ise altini kazandigi için mutlu oldugunu belirterek, “Benim için hiç zor bir yarisma degildi. Daha yerim var, yiyebilirim. Altini kazandigim için çok mutluyum. Yemeyi seviyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA