Buca Belediyesi'nin 2024 Yili Bütçesi 2 Milyar 700 Milyon Lira

Buca Belediyesi, 2024 yili mali bütçesini 2 milyar 700 milyon lira olarak belirledi. Meclis onayindan geçen bütçede, geçen yil oldugu gibi bu yil da en büyük pay Fen Isleri Müdürlügüne ayrildi.

Buca Belediyesi'nin 2024 Yili Bütçesi 2 Milyar 700 Milyon Lira
Buca Belediyesi, ekim ayi toplantisinin ikinci oturumu belediye meclis salonunda Belediye Baskani Erhan Kiliç baskanliginda gerçeklestirildi.

Toplantida 2024 yili bütçesi de görüsülerek karara baglandi. Oy çoklugu ile alinan karara göre, Buca Belediyesinin 2024 yili mali bütçe rakami 2 milyar 700 milyon lira olarak belirlendi.

2024 yilinda hayata geçirilecek çalismalarda; Fen Isleri Müdürlügüne 440 milyon 360 bin lira, Mali Hizmetler Müdürlügüne 368 milyon 830 bin lira, Temizlik Isleri Müdürlügüne 245 milyon 474 bin lira, Park ve Bahçeler Müdürlügüne 271 milyon 234 bin lira, Destek Hizmetleri Müdürlügüne 181 milyon 150 bin lira bütçe ayrildi.

Tahmini bütçenin Buca’ya hayirli olmasini dileyen Belediye Baskani Erhan Kiliç, konusmasinda görev süresi boyunca yapmis oldugu çalismalara deginerek, sunlari söyledi:

"Bir kentin dönüsümü bir anda gerçeklesemez. Bu zaman alan bir süreçtir. Özellikle Buca gibi nüfusu sürekli artan bir ilçe için bu daha da zordur. 30 yilda nüfusu bes on kat artmis bir ilçe bir anda evrilemez. Ihtiyaçlar ona göre degisiyor. Biz geldigimizde öncelikle sehrin yeni planlarini yaptik. Bu Buca için öncelikli ihtiyaçti. Çok yakin bir zamanda Sporium Spor Merkezinin açilisini gerçeklestirecegiz. Ögrencilerimiz için yurt yaptik, çocuklarimiz için yari zamanli okul öncesi egitim merkezlerimiz tam kapasite çalisiyor. Bilim Sanat Merkezimizi hayata geçirdik. Ögrencilerimiz uluslararasi yarismalardan ödüllerle dönüyorlar. Buca Arama Kurtarma Birimimiz BUCAKUT’u hayata geçirdik. Yakin zamanda açmayi planladigimiz tematik park, hasil tesisi gibi çalismalarimiz var."
Kaynak: İHA