Batman'da Üst Geçit Isteyen Vatandaslar Otobüs Duraklarina Pankartlar Asti

Batman-Siirt Çevreyolu üzerinde güvenli olmayan yaya yoluna karsilik üst geçit yapilmasini isteyen vatandaslar, çözümü otobüs duraklarina pankart asmakla bulmaya çalisti.

Batman'da Üst Geçit Isteyen Vatandaslar Otobüs Duraklarina Pankartlar Asti
Batman’da Ahmet Necdet Sezer Bulvari üzerindeki yaya geçidinde herhangi bir güvenlik önlemi bulunmamasi nedeniyle çesitli kazalar meydana geliyor. Yasanan kazalardan bikan mahalleli, yaya geçidi yakinlarinda bulunan otobüs duraklarina üst geçit yapilmasini istedikleri yönünde pankartlar asti. Pankartlarin üzerinde ‘üst geçit istiyoruz’ ve ‘birisinin ölmesini mi bekliyorsunuz üst geçit yapmak için’ yazan sözler dikkat çekti.

“45 gün yogun bakimda kaldim ve tam 9 kirigim var”

Ayni yaya geçidinden geçerken durmayan bir aracin kendisine çarptigini ve 45 gün yogun bakimda kaldigini belirten Muhammed Furkan Demirkiran, “Üst geçit yapilmasi gerekiyor. Sadece yaya geçidiyle zorlaniyoruz. Her gün burada bir insan ölüyor. Bana geçen aylarda araba çarpti ve 10-20 metre uçurdu. 45 gün yogun bakimda kaldim ve tam 9 kirigim var. Mahalle olarak üst geçit yapilmasini istiyoruz. Bazilari diyor ki Hastane izin vermiyor, ama eger öyleyse de artik izin versinler. Biz de magduruz. Geçemiyoruz, arabalarin hiçbiri durmuyor biz ne yapalim? 45 gün yogun bakimda kalmisim, her yerim mahvoldu” dedi.



“Halkin ve çocuklarin güvenligi için burada üst geçit sart”

Caddenin ögrencilerinde geçis noktasi oldugunu söyleyen Serhat Dogan, “Batman’da üst geçidin olmasi gereken biride burasi. Çünkü burasi hem hastanenin oldugu bir yer, hem de buranin islek bir cadde olmasi dolayisiyla önlem için burada üst geçidin olmasi sart. Burada ne bir isik var, ne bir önlem var. Gerçekten de tehlike arz ediyor. Her taraftan araba girdi çiktisi var. Buradan büyük arabalarda gidiyor. Tirlar olsun, kamyonlar olsun, otobüsler olsun. Halkin ve çocuklarin güvenligi için burada üst geçit sart. Burada okullarda var. Okullar dagilinca çocuklarda karsiya geçiyor. Buradaki hastaneye yaslisidir, çocugudur git gel çok oluyor. Bu olunca burasi tehlike arz ediyor” diye konustu.

Mahalleli yaya güvenligi için üst geçidin bir an önce yapilmasi gerektigini belirtti.

Kaynak: İHA