Baskan Demir, Dogu Ekspresinin 50 Kilometrelik Altyapisini Yapmaya Talibiz

Ardahan Belediye Baskani Faruk Demir, Dogu Ekspres Treni’nin son duraginin Ardahan olmasi için çagrida bulundu. Uzun yillardir konunun yakindan takipçisi olan Baskan Demir, devlet yetkililerine seslenerek, ’’Ardahanlilar olarak diyoruz ki; Kars’tan Ardahan merkeze kadar tren hattinin güzergâhi resmilestirerek güzergah belirlenip kamulastirmasi yapilsin, tren rayi döseme isini üstlenmeye haziriz’’ dedi.

Baskan Demir, Dogu Ekspresinin 50 Kilometrelik Altyapisini Yapmaya Talibiz
Baskan Faruk Demir, Dogu Ekspres tren hattinin Ardahan’a ulasmasi için Türkiye ve Dünya’ya yayilmis Ardahanlilar olarak altyapisini yapmaya hazir olduklarini söyledi.

Demir, Ardahanli 30 yildir feryat ediyor; Dogu Ekspresinin Ardahan’a gelmesini istiyor. Çünkü hem, ekonomik, hem nakliye, hem de Turizm açisindan tren hattinin Ardahan’a gelmesi ilin ekonomisi açisindan çok önemli. Biz de bu yüzden devletimizden sunu istiyoruz, güzergah belirlenerek kamulastirilmasi yapilsin, bununla ilgili bütçemiz hazir. Finansmanini biz karsilayacagiz dedi.

Baskan Demir yaptigi açiklamada, ’’Biliyorsunuz Dogu Ekspres treni Kars’a kadar geliyor. Kars 1992 yilina kadar il olarak Kuzey Dogu Anadolu’nun son ili idi. 1992 yilinda Ardahan müktesip hakkini geri alarak Türkiye Cumhuriyetinin serefli 75’inci ili oldu. Simdi biz devletimizden sunu istiyoruz; Diyoruz ki 30 yildir Ardahan’li feryat ediyor. Tren rayini 50 kilometre uzatin Ardahan’a kadar gelsin ve Dogu Ekspresinin son duragi Ardahan’da olsun. Çünkü biz buradan Gürcistan’a baglaniyoruz, yani Gürcistan’a açiliyoruz. Simdi çesitli ekonomik sikintilar olabilir. Biz Türkiye ve Dünya’ya dagilmis Ardahanlilar olarak diyoruz ki; Yüce devletimiz Kars’tan Ardahan merkeze kadar tren hattinin güzergâhini resmilestirerek kamulastirmasini yapsin, güzergahi belirlesin ve resmiyet kazansin Tren rayi döseme isini biz üstleniyoruz. Yani biz Ardahanlilar olarak Kars’tan Ardahan’a kadar tren hattinin ray döseme isini üstlenmeye haziriz. Bütün görüsmelerimiz yapilmis durumda. Finansimiz hazir, yüce devletimizden, iktidardan ve hükümetten istegimiz Kars ve Ardahan arasindaki güzergah resmileserek belirlensin ve kamulastirmalar yapilsin. Tren hattini yapmak biz Ardahanlilarin boynunun borcu ve biz bunu yapmaya haziriz’’ dedi.

Kaynak: İHA