Avrupa Spor Sehri Kayseri'de Büyüksehir'den 141 Spor Sahasi Ve 33 Yüzme Havuzu

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, endüstri ve ticaret sehri Kayseri’yi spor sehri haline getirmek için de çalismalarin sürdügünü ifade ederek, onlarca hali saha ve yüzme havuzunun Kayseri’de hizmete sunuldugunu ve yenilerinin de hizmete sunulacagini dile getirdi.

Avrupa Spor Sehri Kayseri'de Büyüksehir'den 141 Spor Sahasi Ve 33 Yüzme Havuzu
Kayseri’nin spor sehri haline gelmesi için gayretlerini ve çalismalarini sürdüren Baskan Büyükkiliç, bu dogrultudaki proje ile faaliyetleri neticesinde Kayseri’ye 2024 yili Avrupa Spor Sehri unvanini kazandirdi. Bu konuda yetinmediklerini dile getiren Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, sporun baskenti olmak istediklerini paylasti.

“Biz bununla yetinmiyoruz”

Kayseri’nin 2024 yili Avrupa Sehri oldugunu ifade eden Baskan Büyükkiliç, bununla yetinmediklerini de dile getirerek, “Kayseri’miz ‘2024 Yili Avrupa Spor Sehri’ haline geldi. Ancak biz bununla yetinmiyoruz. Bir de bunun bir ileri adimi, Avrupa’nin Spor Baskenti, spor baskentlerinden biri seklinde bir çalismaya esas olmak üzere çalismalarimizi sürdürecegimizi belirtiyoruz. Hakikaten Kayseri’miz altyapisi itibariyle spor konusunda oldukça yogun çalismalar yapiliyor ve tesislesme sürecinde de iyi bir noktadayiz” diye konustu.

“Tasra ilçelerimizden birisine 47 tane hali saha yapmisiz”

Büyüksehir Belediyesi olarak tasra ilçelerden birisine 47 tane hali saha yaptiklarini paylasan Büyükkiliç, “Tasra ilçelerimizden birisine 47 tane hali saha yapmisiz, 48’inciyi de istediler, onun da sözünü vermek durumunda kaldik. Çok degerli Bakanimiz Mehmet Özhaseki döneminden beri spor alaninda olmak üzere oldukça yogun tesislesme çalismalari yapilmisti. Onlardan bir tanesi gerçekten dünya standartlarinda olimpiyat kurallarina uygun olan stadimiz ve 7 bin 200 kisilik kapali spor salonumuz. Bunlar isin basat tarafi olmak üzere yine diger alanlarda da yüzme havuzlari” diyerek onlarca havuzun ve hali sahanin hizmet verdigini paylasti.

33 yüzme havuzu halka hizmet yolunda

Kayseri’de Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan ve hizmet vermekte olan 29 yüzme havuzu bulundugunu ve yenilerinin eklenecegini söyleyen Baskan Büyükkiliç, “Tam 29 tane Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin emrinde olan, yapmis oldugu yüzme havuzu. Bunlara iki tane daha millet bahçemizde ekleniyor, hatta bir de çocuk havuzu var, 3’üncü ekleniyor. Bir tane daha havuz ekleniyor, o da Yüksek Istifa Merkezi’mizde olimpik yüzme havuzu” ifadesinde bulundu.

Toplam 141 spor alani Kayseri’de hizmet verecek

Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan hem merkez hem de kirsal kesimlerde yaptirilarak vatandasin hizmetine sunulan ve sunulacak olan spor alanlari konusunda, 109 hali saha, 1 futbol sahasi, 3 sezonluk açik saha ve 4 basketbol sahasi olmak üzere 117 spor sahasi hizmet verirken, 23 hali saha ile 1 basketbol sahasinin yapim çalismalari da yakin bir tarihte bitirilmek üzere sürüyor. Yapimi tamamlanan spor alanlari da bittiginde Kayseri merkez ve kirsal ilçelerde toplam 141 spor alani, basta gençler olmak üzere vatandasa spor imkâni sunacak.
Kaynak: İHA