Altinkent Ortaokulu Yeni Projesi Için Almanya'da

Kütahya’nin Gediz ilçesinde Altinkent Ortaokulu Erasmus projelerine bir yenisini daha ekledi. Okuldan iki ögretmen ve iki ögrenci bu çerçevede Almanya’nin Berlin sehrine giderek çalismalarina basladi.

Altinkent Ortaokulu Yeni Projesi Için Almanya'da
Dijital çagin en büyük sorunlarindan olan yalan haber ve trollere karsi mücadele etmek için yazilan Truth Agents of the Post-Truth Era/TAPE (Hakikat Ötesi Dönemin Hakikat Avcilari) projesi ile ekip, ilk hareketliliginde Almanya’nin Berlin sehrindeki kurs merkezinde yapay zekâ egitimi alacak.

Projenin Ispanya, Italya, Almanya ve Türkiye ortakli bir proje oldugunu ifade eden Okul Müdürü Okan Karaca, “Almanya’da Makine ögrenmesi teknikleri kullanilarak troll tespiti, düsünen makinelerle dezenformasyonla mücadele, dijital brosür hazirlamak, kodlama yapmak gibi atölye etkinlikleri; e-kitap, blog olusturmak gibi online etkinlikler; anket uygulamak, ölçme-degerlendirme yapmak gibi akademik etkinlikler; projeyle ilgili dersler için ortak egitim plani, müfredat hazirlamak gibi egitim çalismalari gerçeklestirecegiz. Farkli becerilerin ve uygulamalarin bir araya getirilmesi ile AB 2021-2027 Eylem Plani’nin hedeflerinden biri olan ’Dijital Dönüsüm’e katki saglamayi hedefliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA