6-7 Ekim Olaylari Magduru Baba Açiklamasi 'Biz Var Oldukça Bu Örgüte Basimizi Egmeyecegiz'

Diyarbakir’da 6-7 Ekim olaylarinda terör örgütü PKK yandaslarinca vahsice katledilen Hasan Gökgüz’ün babasi Mehmet Gökgüz, “Biz var oldukça bu örgüte basimizi egmeyecegiz. Onlarin karsisinda dik duracagiz. Diyarbakir’in sokaklarini onlara birakmayacagiz. Devletten bunu istiyorum. Selahattin Demirtas’a müebbet versinler” dedi.

6-7 Ekim Olaylari Magduru Baba Açiklamasi 'Biz Var Oldukça Bu Örgüte Basimizi Egmeyecegiz'
HDP Merkez Yürütme Kurulunca 6 Ekim 2014’te yapilan açiklamanin ardindan terör örgütü PKK/YPG yandaslari tarafindan Aynularab bahanesiyle Dogu ve Güneydogu Anadolu bölgelerindeki iller basta olmak üzere 35 il, 96 ilçe ve 131 yerlesim yerinde barikatlar kurulup yollar kesilerek olaylar çikartildi.

Olaylarda uzun namlulu silah, molotofkokteyli, havai fisek, tas ve sopalarla kamu binalarina, vatandaslarin evlerine, is yerlerine ve araçlara zarar verildi.

Siddet olaylarinda 2 polis sehit oldu, Diyarbakir’da Kurban Bayrami dolayisiyla yoksullara kurban eti dagitan Yasin Börü ve üç arkadasinin da aralarinda bulundugu 35 kisi hayatini kaybetti, 435’i sivil, 326’si güvenlik görevlisi 761 kisi yaralandi.

Olaylar sirasinda 37 "nitelikli adam öldürme", 29 "adam öldürmeye tesebbüs", 3 bin 777 "mala zarar verme", 25 "alikoyma", 395 "hirsizlik", 15 "yagma", 308 "is yeri ve konut dokunulmazligini ihlal", 13 "Türk bayragini yakma", 7 "Atatürk’ü Koruma Kanunu’na muhalefet" suçu islendi.

Dogu ve Güneydogu Anadolu bölgelerinde tesis edilen huzur ve güven ortamina zarar veren siddet eylemleri, can ve mal kayiplarinin yani sira sosyal yasama, turizme ve ekonomiye olumsuz etkilere neden oldu.

Yasin Börü ve arkadaslari vahsice katledildi

Diyarbakir’da ihtiyaç sahiplerine Kurban Bayrami’nda et dagitmak isteyen Yasin Börü ile arkadaslari Hasan Gökgüz, Ahmet Dakak ve Riyat Günes, bir grubun silah, tas, sopa ve kesici aletli saldirisina ugramalari sonucu sigindiklari binanin üçüncü katinda linç edildi.

Binadan atilan gençlerin cesedine iskence yapildi. Ahmet Dakak’in basi tasla ezildi, 16 yasindaki Börü’nün üzerinden arabayla geçildi. Cesetleri yakilan ve taninmayacak hale gelen çocuklar, aileleri tarafindan güçlükle teshis edilebildi.

Öldürülen Hasan Gökgüz’ün babasi Mehmet Gökgüz, Ihlas Haber Ajansi muhabirine, 6-7 Ekim olaylarinda kurban eti dagitilirken PKK ve HDP tarafindan çagri yapildigini, PKK ve HDP yandaslari katledilen çocuklara saldirdigini söyledi.



“Çocugumuz fakir fukara için et dagitirken sehit oldu bizim için bir gururdur”

Çocuklarin binadan asagi atildigini belirten Gökgüz, “Ellerinde tas yok, sopa yok, silah yok. Sadece et poseti vardi. Onlari katlettiler. 9 sene oldu. Sanki daha yeni sehit olmus. Bu acimiz bitmez, devam ediyor. Hayatta ne anne, ne baba hiçbir sey evlat acisi gibi degil. Çocugumuz fakir fukara için et dagitirken sehit oldu, bizim için bir gururdur. Allah, hakkimizi onlara birakmasin. Selahattin Demirtas’in annesi diyor ki; ‘benim oglum terörist degil.’ Senin oglun Nurettin Kandil’dedir. Senin Selahattin Demirtas, 6-7 Ekim olaylarinda milleti galeyana getiren, sokaklara döken oydu” dedi.

“Hasan sanki dün sehit olmus” diyen Gökgüz, söyle konustu:

“Yemekte bahsediyoruz, kahvalti yapiyoruz bahsediyoruz, çay içiyoruz bahsediyoruz. Hiç aklimizdan çikmiyor. Yasin Börü, 16 yasindaydi, Hüseyin Dakak, 19 yasindaydi, Hasan, 24 yasindaydi, Riyat, kaç yasinda oldugunu bilmiyorum. Bu çocuklar ne yapti?”

3-4 gün önce veterinerin katledildigini hatirlatan Gökgüz, “6 aylik bebegi ve dul bir bayan kaldi. Anne ve babanin cigeri yanmaya basladi.

Ne elde ettiniz, nereye vardiniz? Bir karis topraginiz var mi? O polisler aci çektiler. Onlari tebrik ederim. Onlari birakmadilar, fazla zayiat olmasin diye. Onlara Allah’tan sifa diliyorum. Doktorun anne ve babasina da sabir diliyorum. Benim cigerim nasil yaniyorsa onun da yaniyor” diye konustu.



“Biz, var oldukça bu örgüte basimizi egmeyecegiz”

Torunun bir tanesi babasini görmedigini ifade eden Gökgüz, “Babasindan 1,5 ay sonra dünyaya geldi. Hala da babasinin hasretini çekiyor. Allah, sizin belanizi versin. Bu dünyada da rahat görmezsiniz insallah, öbür dünyada da iki elimiz yakanizdadir. Biz, var oldukça bu örgüte basimizi egmeyecegiz. Onlarin karsisinda dik duracagiz. Diyarbakir’in sokaklarini onlara birakmayacagiz. Devletten bunu istiyorum. Selahattin Demirtas’a müebbet versinler" seklinde konustu.

Kaynak: İHA