2023 Yili Mevlid-I Nebi Haftasi Ile Camiler Ve Din Görevlileri Haftasi Konferansi Düzenlendi

Eskisehir Il Müftülügü öncülügünde 2023 yili Mevlid-i Nebi Haftasi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasini, Peygamberimiz, Iman ve Istikamet Konulu Konferansi Osman Gazi Üniversitesinde düzenledi.

2023 Yili Mevlid-I Nebi Haftasi Ile Camiler Ve Din Görevlileri Haftasi Konferansi Düzenlendi
Mevlid-i Nebi Haftasi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasini, Peygamberimiz, Iman ve Istikamet Konulu Konferansa, Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Doç. Dr. Burhan Isleyen, Eskisehir Valisi Hüseyin Aksoy, Il Müftüsü Bekir Gerek, din adamlari, hayirseverler ve ögrenciler katildi.

Konferans din görevlilerin dua etmesiyle basladi.

Duadan sonra açilis konusmasini il müftüsü Bekir Gerek yapti. Açilis konusmasindan sonra Eskisehir Valisi Hüseyin Aksoy, Eskisehir’in, birçok alanda oldugu gibi din görevlileri alaninda da ülkede bir ilke imza atmis sehir oldugunu söylerken, Türkiye’de ilk defa din görevlileri topladiklari paralarla bir okul yaptirmislar ve Milli Egitim Bakanligina hediye edildigini belirti. Konusmasinin ardindan hayirseverlere, ödüller ve onurluk verildi.

Il Müftüsü Bekir Gerek, Vali Hüseyin Aksoy’a çiçek taktim etti. Peygamberimiz, Iman Ve Istikamet Konulu Konferansta konusan Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Doç. Dr. Burhan Isliyen, Birlik beraberlik ve kardesligin öneminden bahsetti. Efendimiz aleyhissalatu vesselam yâd etmek üzere bir araya geldikleri ifade etti.

6 Subat yasan deprem felaketti için dualar etti.

Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Doç. Dr. Burhan Isliyen konu hakkinda söyle konustu;

Mevlid-i Nebi Haftasi Ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasini, Peygamberimiz, Iman Ve Istikamet Konulu Konferansinin yani sira, bugünün ayri da bir önemi daha var vali beyi ziyaret içinde geldim. Bu sene iman Imam ve istikamet konusunu konusacagiz niye bu konuyu seçtik farkindalik olsun diye. Bu yil imam ve istikamet konusunu seçmemizin nedeni 6 Subat’ta bir deprem yasadik malum 50 binden fazla kardesimizi insanimizi kaybettik. Rabbim imanla ölenlere sehadet nasip etsin. Sehit olanlara hasr eylesin, yarali olanlarin hayatlarina kolaylastirsin. Henüz daha normal hayata dönemeyenlere islerini rizklarini hizlandirip dönmelerini nasip eylesin. Osmaniye’yi Ziyarete gittigimde depremden birkaç gün sonra, il müftümüz Bekir hocamizin baskanliginda Eskisehir den bir heyet gece gündüz hoca hanimla, hocalarla yani zor sartlarda bazen cesetler çikmayabiliyor, bazen baska problemler olabiliyor. Ama arkadaslarimiz öyle güzel hizmet ettiler ki hizmet, ibadet askiyla, ibadet sevki ile soguga aciya susuzluga hiç aldirmadan teskilatin mensubu böyle arkadaslarla beraber çalismaktan dolayi da çok sükrettim ve gurur duydum. Bu vesileyle bütün arkadaslarimiza tekrar tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Türk milletinin hazreti peygamber sevgisi baskacadir”

Eskisehir valisi Hüseyin Aksoy, "Eskisehir, birçok alanda oldugu gibi din görevlileri alaninda da ülkemizde bir ilke imza atmis sehirdir. Türkiye’de ilk defa din görevlileri topladiklari paralarla bir okul yaptirmislar ve Milli Egitim Bakanligina hediye etmislerdir. Tepebasi ilçemizde Mevlidi Nebi Anaokulu adiyla hizmet veren bu okulun yapiminda emegi geçen din görevlilerimizi sükranla yad ediyorum. Yüce gönüllü din görevlilerimizin haftasini tebrik ediyorum. Türk milletinin hazreti peygamber sevgisi baskacadir. Onun için erkek evlatlarimizin çogunun adi Mehmet’tir. Ordumuzun adi Mehmetçik’tir. Bizim ordumuzda takimlarimiz 63 kisiden mütesekkildir. Çünkü 63, hazreti peygamberimizin ömrü saadetleridir. Türk milleti, bin küsur senedir Islamiyet’in alemde yayilmasi için mücadele eden bir millettir. Allah bu dine hizmet eden yerin altinda kefensiz yatanlar hürmetine bize merhamet etsin. Bizi, dünyada peygamberimizin sünnetinden, ahirette de sefaatinden, mahrum birakmasin" dedi.



“Hz. Muhammet Mustafa’yi anlatmaya, anlamaya ve onun örnekligini hayatimiza ikamet etme konusunda gayret sarf ediyoruz”

Bekir Gerek Il Müftüsü ise su ifadeleri kullandi;

“Mevlidi Nebi Haftasi Camiler ve Din Görevlileri Haftasi dolasiyla ilimizde çok degisik etkinliklerle kutlamaya efendimiz HZ. Muhammet Mustafa’yi anlatmaya, anlamaya ve onun örnekligini hayatimiza ikamet etme konusunda gayret sarf ediyoruz. Efendimiz Hz Muhammed Mustafa’dan bugüne kadar camilerimizin yapiminda, yasatilmasinda mihrabinda minberinde kürsüsünde hizmet eden camilerimize cemaat olan ve ahirete göçen herkesi rahmetle nimetlerle yat ediyoruz ruhlari sad olsun."
Kaynak: İHA