Yüzde Yüz Kadin Emegi Tarimsal Ürün Fabrikasi Türkiye'ye Örnek Oluyor

Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, hayata geçirdigi çok sayida proje ile üretimi desteklemeye ve kadin üreticilerin yasamina dokunmaya devam ediyor. Bu anlayisin en güzel örneklerinden biri olan ve sadece kadinlarin istihdam edildigi ’Yüzde 100 Kadin Emegi Tarimsal Ürün Fabrikasi’ Efeler’den Türkiye’ye örnek olmayi sürdürüyor.

Yüzde Yüz Kadin Emegi Tarimsal Ürün Fabrikasi Türkiye'ye Örnek Oluyor


Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, sadece kadin emekçilerin çalistigi ve belediyeye ait tarim arazilerinde üretilen kente özgü yöresel tarim ürünlerinin islendigi Yüzde 100 Kadin Emegi Tarimsal Ürün Fabrikasi’ni 2022 yilinin Mart ayinda hizmete açti. Otomasyondan paketlemeye, barkotlamadan yönetim kademesine kadar üretimin her asamasinda kadinlarin istihdam edildigi Yüzde 100 Kadin Emegi Tarimsal Ürün Fabrikasi, Tepecik Mahallesi’nde bin 200 metrekarelik alan üzerine kuruldu. 200’den fazla kadin isçinin istihdam edildigi çok amaçli gida üretim fabrikasinda; enginar, kekik, sevketibostan gibi kentin yöresel ürünlerin yani sira deniz bölürcesi, deniz fasulyesi, eriste gibi birçok ürün de fabrikanin genis üretim yelpazesinde bulunuyor. Bununla da yetinmeyen Efeler’in fabrikasinda; salça ve tursu basta olmak üzere çesitli konserve gidalar da üretiliyor. Efeler’in tarim ürünleri Efelerli kadinlarin ellerinde sekillenerek katma deger kazaniyor.

Efeler Belediyesi’nin tarim arazilerinde özenle yetistirildikten sonra hasadi yapilan ve Yüzde 100 Kadin Emegi Tarimsal Ürün Fabrikasi’nda hijyenik sartlarda islendikten sonra tüketime hazir hale getirilen ürünler; saglikli ve güvenli gidaya herkesin ulasabilmesi için belediyeye bagli Efe Bakkallarin raflarinda uygun fiyatli olarak halka sunuluyor. Efeler’in verimli topraklarinda yetistirilen mahsuller, Türkiye’nin sinirlari disina tasinmak, yurt içinden ve yurt disindan tüketicilerle bulusturulmak için belediyenin www.efelerpazari.com adresli internet sitesinden çevrimiçi satisa sunuluyor.
Kaynak: İHA