Tugba Özay'in Babasinin Adi Konya'da Kültür Merkezi Ve Kütüphaneye Verildi

Manken ve oyuncu Tugba Özay annesiyle birlikte Konya’nin Tuzlukçu ilçesinde babasinin adi verilen Kültür Merkezi ve Kütüphanesinin açilisina katildi. Çocuk kütüphanesine babasinin kitaplarini bagislayan Tugba Özay, açilista babasinin kitaplarindan siirler okudu, çocuklara siirler okuttu.

Tugba Özay'in Babasinin Adi Konya'da Kültür Merkezi Ve Kütüphaneye Verildi
Konya’nin Tuzlukçu Ilçe Belediyesi; manken ve oyuncu Tugba Özay’in babasi yazar Ilhan Özay adina Kültür Merkezi ve kütüphane açilisi yapti. Rahmetli Egitimci Yazar ve sair Ilhan Özay’in adi verilen kültür merkezinin açilisina kizi manken Tugba Özay ile Esi Duygu Özay da katildi.

Açilis öncesi içerdeki kütüphaneyi ziyaret eden Tugba Özay ve annesi duygulu anlar yasadi. Yanlarinda getirdikleri babasinin kitaplarini tek tek elleriyle, büyük bir özenle masaya dizen sanatçi Tugba Özay, Tuzlukçu Belediye Baskani Nurettin Akbuga’ya tesekkür etti.

Büyük bir gurur ve mutluluk yasadiklarini söyleyen Tugba Özay, “Kelimelerle tarif edilemeyecek kadar insanin hem mutlu eden hem onurlandiran bir günde bir açilistayiz. Öncelikle Belediye Baskanimiz Nurettin Beye çok tesekkür ediyoruz. Özay ailesi olarak gerçekten Cumhuriyetimizin kurulusunun 100. Yildönümünde babacigim adina ki çok degerli bir yazar, çok degerli bir üstat, çok önemli bir edebiyati, siyaset bilimci, egitimcidir. Onun böyle bir günde düsünülüp, onurlandirilmasi o kadar kiymetli ki bizim için. Duygularimiz tabi çok yogun. Ilhan Özay Kültür Merkezi’nin Konya Tuzlukçu’da, böylesine sirin, güzel bir yerde açilmis olmasi gerçekten çok onur verici. Babam çocuklari çok sever. Babam zaten dogayi, insani, her seyi çok seven bir insandi. Ayni zamanda hayata hep toplumsal ve evrensel bakan, tüm dünya çocuklarinin kardesligine inanan, öyle olmasi gerektigini savunan bir insandi. Su anda da bizi eminim ki görüyor, hissediyor. Çocuklarla birlikte bugün hem çocuk kütüphanesinin hem de Ilhan Özay Kültür Merkezi’nin açilisini yapacak olmak tarifsiz bir duygu. Baskanima gerçekten çok tesekkür ediyoruz. Ne kadar tesekkür etsek azdir. Baskanim gibi belediye baskanlarinin da, Baskanim gibi yöneticilerinde çogalmasini diliyoruz. Çünkü içeriyi gezdigimiz zaman o kadar mutlu oldum ki, her tarafta kitaplar var, çocuklar ve yetiskinler için birçok sey düsünülmüs. Kitap okumasini maalesef ki bilmeyen bir toplumda çünkü yüzde oranlarina baktiginiz zaman çok az sayida kitap okunuyor. Lütfen yazarlarin degeri bilinsin. Böyle belediye baskanlarimizin degeri bilinsin, egitimcilerin degeri bilinsin. Çünkü kitap okumak insanin dünyasini bambaska sekilde genislettigi gibi, bambaska dünyalara da açiliyorsunuz. Babacigimin kitaplarinin ayrica burada sergilenecek olmasi, çocuklarla bulusacak olmasi bizim için çok mutluluk verici. Çok tesekkür ediyoruz, çok sag olun” dedi.



"Temennim kitaplar okuyanlara isik olur"

Tuzlukçu Belediye baskani Nurettin Akbuga’da Sanatçi Tuga Özay ile annesini Tuzlukçu’da agirlamaktan mutluluk duyduklarini belirterek, “Sanatçimizin rahmetli babasi hem dilbilgisi konusunda hem de yazarligiyla Türk Edebiyati’na, Türk Siiri’ne çok büyük katki saglamis bir yazardir. Bu yazarimizi biz gelecek nesillerimize tasimak için kültür evimizde ve kütüphanemizde ismini yasatip onu ölümsüzlestirmek istedik ve bunu da Tugba Hanimla beraber basardik. Hayirli, ugurlu olmasini diliyor ve kitaplarin çocuklarimiza isik tutmasini, bu kütüphanenin aydin nesiller yetismesi konusunda güzel imkanlar sunmasini temenni ediyorum” diye konustu.

Sanatçi Tugba Özay’in annesi Duygu Özay da gözyaslarina tutamadan yaptigi konusmada, “Okuma bile olmayan bir dönemde esim adina böyle bir kütüphane açilmasi beni çok onurlandirdi. Kusura bakmayin duygulaniyorum, çünkü esimde kitaplarinin okunmasini çok istiyordu. Kitlelere ulasmasini istiyordu. Esim sair ayni zamanda siyasal bilimci, kitaplarinda bütün dünyayi kucaklayan yazilari var. Temennim okuyanlara isik olur, isik olmaya da biz yasadigimiz müddetçe devam edecek. 47 yillik yasam hayatimda can yoldasim, can arkadasimdi. O yasaminda çok istiyordu, kitlelere ulasmasini sag olsun baskanimiz sayesinde böyle bir kütüphane açildi. Ben de Konyaliyim, Konya Bozkirliyim. Bu bölgede bu kütüphanenin açilmasi beni çok onurlandirdi. Temennim baskanim gibi baskanlarin çogalmasi. Okumalara önem verilmesi” diye duygularini dile getirdi.

Kütüphanedeki hazirliklarin ardindan açilis resmi törenine geçildi. Tugba Özay açilis öncesi babasinin yazdigi siir kitabindan Atatürk ve çocuklarla ilgili siirleri okudu. Konusmalarin ardindan kütüphanenin açilis kurdelesini Annesi Duygu Özay ve Belediye baskani Nurettin Akbuga ile birlikte kesen Tugba Özay ’Kitapsiz bir dünya her zaman karanliga mahkumdur. Kitap okuyun, okutturun, beyniniz, zihniniz, ruhunuz aydinlansin. Hayirli ugurlu olsun Tuzlukçu’ya” dedi.

Kütüphanenin açilisinin ardindan çocuklarla birlikte masada babasinin kitaplarini inceleyen Tugba Özay, çocuklara kitaptan siirler okuttu. Siir okuyan çocuklara babasinin kitaplarindan armagan etti.
Kaynak: İHA