Sinop'ta Fikra Gibi Olay Açiklamasi Eski Belediye Çalisanini Yola Defnettiler

Sinop’ta eski belediye çalisani, mezarlikta yola defnedildi. Görenleri sasirtan duruma bazi vatandaslar tepki gösterdi.

Sinop'ta Fikra Gibi Olay Açiklamasi Eski Belediye Çalisanini Yola Defnettiler
Sinop’ta fikra gibi bir olay yasandi. Sinop Belediyesinden emekli olan bir vatandas, Çukurbagi Mezarligi içinde bulunan yoldaki kilitli parkeler sökülerek burada topraga verildi.

Önce tek kisilik olan mezarin etrafi mermer ile çevrilerek iki kisilik hale getirildi.

Sinop Il Özel Idaresinden emekli Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Ömer Zeki Bilgili, Çukurbagi Mezarligi’ndan satin aldigi mezarin yanina yola bir kisinin defnedildigini ögrenince saskina döndü. Mezari görünce soke olan Bilgili, “Haksiz ve hukuksuz bir sekilde eski belediye çalisanina yolu tahsis etmisler” dedi.



"Yolu gasp etmisler"

Ömer Zeki Bilgili, "Mezarlik ziyaretine gelen akrabalar haber verdi. Dediler ki ‘yolun ortasina senin mezarligin önüne yol taslari sökülerek mezar yapilmis’. Ben de kosarak geldim, baktim, hakikaten mezar var. Çok büyük üzüntü içindeyim ve kisa süre içerisinde çevirip kisa sürede mermer de yapmislar. Bu resmen gasp. Yolu gasp etmisler, mezarima baska mezari yapistirmislar. Benim mezarimin görüntüsünü bozmuslar. Böyle bir hukuksuzluk ben tanimiyorum. Yillarca biz de idarecilik yaptik. Böyle bir seyi ne hafizam aliyor ne de yasadiklarim. Bizim gibi insanlara bu kötülük yapilmaz. Ne diyecegimizi bilemiyoruz” diye konustu.



“Haksiz ve hukuksuz bir sekilde eski belediye çalisanina yolu tahsis etmisler”

Yolun ortasindaki parke taslarini söküp insan defnettiklerini belirten Bilgili, “Hem benim mezarima zarar veriyorlar hem de yola zarar veriyorlar. Günlerdir belediyeyi ariyorum, baskana ulasamiyorum. Zaten baskan yerinde durmuyor. Dursa da bizimle görüsmüyor. Mezarlik Isleri Müdürü ‘baskan bana talimat verdi, ben yaptim’ diyor. Ben de bu kanunsuz haksiz islemi niye yaptin dedim. Biz ne yapacagimizi bilmiyoruz. Haksiz ve hukuksuz bir sekilde eski belediye çalisanina yolu tahsis etmisler” seklinde konustu.

Sinop Belediye Baskan Yardimcisi Bülent Oktay ise “Sinop’ta herkes Çukurbag Mezarligi’na gömülmek istiyor. Orasi da çok yogun. Ömer Zeki Bilgili isimli vatandas dilekçe versin, durumu arastiralim” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA