OYAK Yatirim'in Özkaynaklari 3,1 Milyar TL'yi Asti

2023’ün 9 ayina iliskin finansal sonuçlarini KAP’a açiklayan OYAK Yatirim Menkul Degerler A.S., ana ortakliga düsen net kârinin geçen yilin ayni dönemine göre 3 kat artarak 1.25 milyar TL’ye yükseldigini duyurdu.

OYAK Yatirim'in Özkaynaklari 3,1 Milyar TL'yi Asti


Kamuyu Aydinlatma Platformu’na (KAP) açiklama yapan OYAK Yatirim Menkul Degerler A.S., 2023 yilinin ilk 9 aylik döneminde özkaynaklarinin 3.1 milyar TL’yi astigini bildirdi. Söz konusu dönemde, ana ortakliga düsen net kâri 2022’nin ayni dönemine göre 3 kat artarak 1.25 milyar TL’ye yükselen sirket net komisyon gelirleri 2.4 kat artisla 966 milyon TL’ye, toplam gelirleri ise 3.2 kat artarak 2.3milyar TL’ye ulasti. Yakaladigi hizli büyüme ivmesini bu yilin üçüncü çeyreginde de sürdüren sirketin basarisinda artan müsteri sayisi, ürün ve hizmet kanali çesitliligi ile istiraklerinin önemli payi bulunuyor.

Istirakleri OYAK Grup Sigorta’nin yilin üçüncü çeyreginde yakaladigi basarili finansal sonuçlarin yani sira geçen yilin ayni dönemine göre kârliligini 5.2 kat artiran OYAK Portföy, OYAK Yatirim’in üçüncü çeyrek sonuçlarina olumlu katki sagladi. OYAK Grup Sigorta yerli ve uluslararasi kurumsal/bireysel müsterilere tüm endüstriyel alanlarda ve özellikli risklerde küresel sigorta ve reasürans çözümleri sunarken; OYAK Portföy fon yönetimi, portföy yönetimi ve kurumsal portföy yönetimi hizmetleri sunuyor.

1982 yilinda kurulan OYAK Yatirim, Türkiye’nin 11 iline yayilmis 13 subesi ile bireysel, kurumsal, ulusal ve uluslararasi müsterilerine; sermaye piyasasi araçlarinda aracilik, kurumsal finansman, finansal danismanlik, yatirim danismanligi ve portföy yönetimi hizmetleri sunuyor.
Kaynak: İHA