Nazilli Belediye Baskan Vekili Esin Ülkü Beyazit'Tan 'Dünya Tasarruf Günü' Farkindaligi

Nazilli Belediye Baskan Vekili Esin Ülkü Beyazit ; 31 Ekim Dünya Tasarruf günü sebebiyle bir dizi ziyaretler gerçeklestirerek tasarruf konusunda farkindaliga dikkat çekti.

Nazilli Belediye Baskan Vekili Esin Ülkü Beyazit'Tan 'Dünya Tasarruf Günü' Farkindaligi
Nazilli Belediyesi kurulusu olan NAZGEM(Nazilli Belediyesi Gençlik Egitim Danisma ve Sosyal etkinlik Merkezi)’de ögrencilerle bir araya geldi. Ilk olarak üniversite hazirligi sinifindaki ögrencileri ziyaret eden Beyazit bir süre ögrencilerle sohbet etti. Sohbet esnasinda sikça kaynaklarimizin önemine deginerek, tasarrufun ilk olarak kisinin kendisinden basladigini, aile, toplum, kurumlar ve tüm dünyayi kapsadigini anlatti.

Baskan Vekili Beyazit “Çocukluk döneminden itibaren kazanilan her türlü bilgi, egitim gelecegimizi etkilemektedir. Bu bilgiler arasinda çevre ve doga bilinci ile sorumluluk ve genel tasarruf bilinci en önemli konular arasindadir. Suyun kullanimina dikkat etmek, enerji kullanimina dikkat etmek, dogayi ve çevreyi korumak olmazsa olmazlarimiz arasindadir. Bunlarin yaninda bireysel girisimlerle bireysel tasarruf yöntemlerini ögrenmek, okul hayatindan tutunda ileride görev aldigi is yerinde, kendi isletmesinde veya kurmus oldugu kendi aile düzeninde büyük ölçüde etken olacaktir. Tasarruf yalnizca ekonomiden ibaret olmayip bazi küçük aliskanliklarimizin degistirilerek geri dönüsüme katkida bulunmak bile büyük tasarruftur ve bu aliskanliklarin kazandirilmasina özen göstermeliyiz “ dedi.

Ögrenciler özellikle toplumun kagit atik konusunda çok israfta bulundugunu ve gereksiz sekilde kagit attiklarini belirttiler. Ögrencilerin farkindalik olusturmasi adina talepte bulunmalari üzere Nazgem’de mevcutta bulunan bulunan geri dönüsüm kutularina yenileri eklenerek sayilari artirildi.

Belediye Baskan Vekili Esin Ülkü Beyazit Nazgem ziyaretlerinde ilkokul sinifi ögrencileri ile sohbet ardindan farkindalik için kumbara hediye etti. Kumbaralari gören ögrenciler bu sürpriz hediye için çok mutlu olduklarini dile getirdiler ve resim çekilmek için birbiriyle yaristilar.

Baskan Vekili Beyazit “ çevre ve doga bilinci ile birlikte ekonomik tasarruf bilinci de büyük önem arz etmektedir. Çünkü çocukluk çaglarda verdigimiz egitici ve ögretici bilgiler ile yasam kosullari çocuklarimizin gelecegini insa edecektir. Kullan-at yerine tamir edilebilecegi, bakimi yapilip özelligini muhafaza edebilecegi vs gibi konular çocuklarimizin hayatina islenmelidir” dedi.

Dünya tasarruf günü sebebiyle Isabeyli Baraji alanini yerinde inceleyen Baskan Vekili Beyazit “ Barajin doluluk orani, suyun kullanim sahasi hakkinda yetkililerden bilgi aldi. Geçtigimiz yil Nazilli Belediyesi tarafindan tamamlanan yapim çalismalariyla, taskinlarin önlenmesi, fazla ve set üstünden tahliye olan suyun tarimsal faaliyetlere islevsel olarak kazandirilmasi için Akçay sulama suyunu baglandigini bildirdiler.
Kaynak: İHA