Ergan Dagi Kayak Merkezi'ne 15 Milyon TL'lik Turizm Yatirimi

Ergan Dagi Kis Sporlari Turizm Merkezi’nde yerli ve yabanci turistlerin konaklama ihtiyacini karsilamak amaciyla 1.800 rakimda 14 adet bungalov ev insa edilecek.

Ergan Dagi Kayak Merkezi'ne 15 Milyon TL'lik Turizm Yatirimi
Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan onaylanan “Ergan Dagi Tatil Köyü” güdümlü projesi kapsaminda Ergan Dagi Kayak Merkezi’ne insa edilmesi planlanan turizm altyapisi için Erzincan Valiligi ve KUDAKA arasinda isbirligi protokolü imzalandi.

Erzincan Valiligi’nde gerçeklesen imza törenine; Erzincan Valisi Hamza Aydogdu, Kuzey Dogu Anadolu Kalkinma Ajansi (KUDAKA) Genel Sekreteri Oktay Güven, Vali Yardimcisi / Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Mehmet Emre Canpolat ve KUDAKA Erzincan Il Koordinatörü Lokman Altunbilek katildi.

KUDAKA koordinasyonunda hazirlanan ve Erzincan Il Özel Idaresi tarafindan yürütülecek olan proje kapsaminda, Ergan Dagi Kis Sporlari Turizm Merkezi’nde bungalov tatil köyü konseptinde; 10 âdeti güdümlü proje kapsaminda, 4 âdeti ise mali destek programi kapsaminda olmak üzere toplamda 14 adet bungalov ev insa edilerek Ergan Dagi’nda yeni bir konaklama altyapisi olusturulacak.

Toplam bütçesi 15 Milyon TL olan projeye; KUDAKA güdümlü proje destegi kapsaminda 5 Milyon TL, mali destek programi kapsaminda 1,5 Milyon TL ve Erzincan Il Özel Idaresi tarafindan 8,5 Milyon TL destek saglanacak.

Imza töreni sonrasinda degerlendirmelerde bulunan Vali Aydogdu, projenin hayata geçirilmesiyle birlikte doga sporlari ve kis turizmi bakimindan zengin bir potansiyele sahip olan Erzincan Ergan Dagi Kis Sporlari Turizm Merkezi’nde, turizm faaliyetlerinin zenginlestirilerek tesisin 12 ay boyunca hizmet sunma kabiliyetinin artirilacagini belirtti.

Vali Hamza Aydogdu, Erzincan’in sosyal, kültürel ve ekonomik gelisimine katki saglayacak projenin Erzincan için hayirli olmasini diledi.
Kaynak: İHA