Erdemir, Cumhuriyet'in 100'Üncü Yilini Tuluyhan Ugurlu Konseri Ile Kutladi

Yeniden insa ettigi 2’nci Yüksek Firini ‘Zübeyde’yi Cumhuriyet’in 100’üncü yili olan 29 Ekim tarihinde devreye alan Erdemir, Tuluyhan Ugurlu konseri ile kutlamalarina devam etti.

Erdemir, Cumhuriyet'in 100'Üncü Yilini Tuluyhan Ugurlu Konseri Ile Kutladi


OYAK’in Maden Metalürji Sirketlerinden Erdemir, Cumhuriyetin 100’üncü yil dönümünü ünlü piyanist ve besteci Tuluyhan Ugurlu’nun konseri ile kutladi. Ugurlu’nun ‘Mustafa Kemal Atatürk’, ‘Günesin Askerleri’ ve ‘Senfoni Türk’ isimli eserlerini seslendirdigi konser, 30 Ekim 2013 tarihinde Erdemir Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Sirket çalisanlarinin yogun ilgi gösterdigi konsere ayni zamanda yerel protokol üyeleri de katildi.



Konser boyunca sahne arkasina yansitilan görüntüler esliginde gerçeklestirilen piyano resitalinde, Türk sanayinin lokomotiflerinden biri olan Erdemir anlatildi. 1965 yilinda üretim yolculuguna baslayan Erdemir’in, dünyanin en büyük demir-çelik üreticileri arasina girmesini saglayan basari hikayesi tarihi fotograflar esliginde ekrana yansitildi. Cumhuriyetin 100’üncü yilinda Erdemir tarafindan Türk sanayisine kazandirilan ‘Zübeyde’ isimli yeni Yüksek Firin’in görüntülerinin yer aldigi bölüm ise, konserin en ilgi çekici anlarindan biri oldu.

Tuluyhan Ugurlu konserinde, Kurtulus Savasi’nin havaci ve demiryolcu kahramanlari da ekranlara getirildi.

Cumhuriyet’in kurulmasinin ardindan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ekonomi ve sanayiye bakisinin islendigi görüntülerde, Atatürk’ün açtigi fabrikalar, ilk demir çelik fabrikasinin kurulusu ve agir sanayide atilan ilk adimlar görüntülerle izleyicilere aktarildi. Ilk bölümde ayrica, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölmeden 57 gün önce hasta yataginda Celal Bayar ve Afet Inan ile yaptigi toplantida ortaya konulan 26 yeni yatirim projesi de anlatildi.
Kaynak: İHA