DEÜ'lü Genç Denizciler Yeminlerini Etti

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde gelecegin denizcileri, düzenlenen yemin ve bröve töreninde mesleklerine ilk adimini atti.

DEÜ'lü Genç Denizciler Yeminlerini Etti


Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Ulastirma Isletme Mühendisligi ve Gemi Makineleri Isletme Mühendisligi bölümleri birinci sinif ögrencilerinin bröve takma ve yemin töreni, DEÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçeklesti. Fakülte ögrencilerinin aile ve yakinlarinin da katilim gösterdigi törene, akademisyenler ve sivil toplum kuruluslari temsilcileri katildi.

Tören konusmasinda, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkinma hedefleri dogrultusunda denizciligin ekonominin temel yapi taslarindan biri olduguna deginen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Dokuz Eylül Üniversitesi olarak küresel ölçekte is yapabilen ve güçlü muhakeme yetenegine sahip denizciler yetistirdiklerini kaydetti.

Rektör Hotar, "Egitiminiz boyunca denizciligin sadece bir meslek degil, ayni zamanda bir yasam biçimi oldugunu göreceksiniz. Firtinali denizlerde karsilasacaginiz her sorunu çözmek için teknik bilginin yaninda saglam bir iradeye, keskin bir muhakemeye ve kati bir disipline ihtiyaciniz olacak. Brövenizi takip yeminlerinizi ederken sadece bir unvan kazanmiyor, ayrica denizle olan ebedi baginizi da tescil ediyorsunuz. Bundan sonraki yasaminiz denizi sevmek, ona saygi duymak, onunla barisik olmak ve onun sirlarini ögrenmekle geçecek" dedi.



"DEÜ’nün güçlü denizcileri"

Denizciligin bir kesif ve uygarlik faaliyeti oldugunu belirten DEÜ Rektörü Nükhet Hotar, konusmasinin devaminda sunlari kaydetti: "Türkiye’nin denizcilik alaninda en saygin egitim kurumlarindan birinde, uluslararasi nitelikte bir egitim alirken; denizci karakterinizi de insa edeceksiniz. Bu süreçte hocalarinizla, arkadaslarinizla ve tüm üniversite camiamizla bir aile olacaksiniz. Unutmayin ki denizcilik, tabiati itibariyla bir ekip isidir. Bu yüzden her firsatta birbirinize destek olun, birbirinizden ögrenin ve mücadelenizi birlikte yürütün. Fakültemizde ulusal ve uluslararasi akreditasyon belgelerine sahip yüksek kalitede lisans ve lisansüstü egitim sunuyoruz. Bu sayede Mavi Vatan’imizda, sektörün yetkin personel ihtiyacini karsiliyor ve mezunlarimizi küresel ölçekte is yapabilen ve güçlü muhakeme yetenegine sahip güçlü denizciler olarak yetistiriyoruz."

Açilis konusmalarinin ardindan 2023-2024 Akademik Yili Deniz Ulastirma Isletme Mühendisligi ve Gemi Makineleri Isletme Mühendisligi bölümleri ögrencilerinin yemin metninin okunmasi ve ardindan bröve takma merasimi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA