Baskan Yalçin'dan Talas Amerikan Koleji Mezunlarina 100. Yil Sürprizi

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, Talas’in simgelerinden Amerikan Koleji’nde okumus 108 mezunla yillar sonra kendi okullarinda bir araya geldi. Bulusmada Baskan Yalçin, mezunlarin gençlik dönemlerindeki fotograflarindan olusan sergi açarak sürpriz yaparken, Cumhuriyetin 100. yilina özel hazirlanan Talas Belediyesi magnetleri hediye etti.

Baskan Yalçin'dan Talas Amerikan Koleji Mezunlarina 100. Yil Sürprizi
Baskan Yalçin, 56 yil önce kapanan Talas Amerikan Koleji’nden mezun olan 108 kisiyle okullarinda bulustu. Türkiye’nin ve dünyanin çesitli yerlerinden gelen mezunlar Baskan Yalçin’i ayakta alkislarla karsiladi. Hazirlanan fotograf sergisi ve kendilerini yillar sonra okullarinda bir araya getirmesinden dolayi memnuniyetlerini belirten kolej mezunlari Baskan Yalçin’a tesekkür etti. Mezunlar adina konusan Tuncay Sergen, “Reisimiz okulumuzda bizim fotograflarimizdan olusan bir sergi açmis. Ne güzel bir incelik. Arkadaslariniza yemek olarak ne ikram edelim, ne severler diyerek bu kadar ince düsünceli. Bunca isinin arasinda bizleri düsünmüs. Tesekkür ediyoruz.” dedi.

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin da, “Çok degerli görevlerde bulunmus ülkemize hizmet etmis, yurt disinda da ülkemize temsil etmis büyüklerimizsiniz. Yurt disindan bu program için gelenlere de ayrica da tesekkür ediyorum. Biz yokken siz vardiniz. Tuncay agabeye de tesekkür ediyorum. Bu programimizda bize rehberlik etti, yol gösterdi. Bir de 147 ‘Basamakli Serüven’ diye hediye ettigi kitapta ben sizleri ve okulunuzu tanidim. Talas’in ve Kayseri’nin o günkü imkansizliklar içinde sizin basarilarinizi da o kitapta tanidim. Ülkenin bugünkü refahinda sizlerin de büyük katkisi oldu. Hepinize tesekkür ediyorum. Sizin geleneginiz olan Ali Dagi’na Cumhuriyetin 100. Yili yazisini sizin adiniza yazdik. Cumhuriyet Bayraminiz kutlu olsun.” diye konustu.

Talas Kaymakami Yasar Dönmez ise “Ilçenize, okulunuza hos geldiniz. Cumhuriyetimizin 100. Yili, Cumhuriyet Bayramimiz kutlu olsun. Insallah nice yüzyillarda bizden sonraki nesiller de bulussun. Bugün sizlerle bizleri okulunuzda bulusturan sayin belediye baskanimiza tesekkür ediyorum.” ifadelerini kullandi. Programin sonunda Talas Amerikan Koleji mezunlarina Talas Belediyesi yayinlarindan Benim Adim Talas kitabi Cumhuriyetin 100. Yili anisina hazirlatilan magnetler hediye edildi.
Kaynak: İHA