100. Yilda Türkiye-Azerbaycan Dostluk Vurgusu

Erzurum Çifte Minareli Medrese’de Azerbaycanli ressamlarin resimleri sergilendi. Sergi açilisinda iki ülke arasindaki dostluk ve kardeslik vurgusu yapildi.

100. Yilda Türkiye-Azerbaycan Dostluk Vurgusu
Sergi açilisina Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Azerbaycan Cumhuriyeti Milletvekili Ulviye Hamzayeva, Azerbaycan Kars Baskonsolosu Nuru Guliyev, Erzurum Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Akarsu, Kültür ve Turizm Il Müdürü Cemal Almaz ve davetliler katildi.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi iki dost ve kardes ülke arasinda birçok anlamda birlikteliklerin olmasinin mutluluk verici oldugunu dile getirerek, “Azerbaycanli konuk sanatçilarimizin açmis oldugu resim sergisi vesilesiyle buradayiz. Türkiye-Azerbaycan iliskilerini kisaca özetlemek gerekirse, Mustafa Kemal Atatürk’ün bu konuyla ilgili güzel bir sözü var. Diyor ki Azerbaycan’in sevinci sevincimiz. Gelecegi gelecegimizdir. Ulu önder Haydar Aliyev’inde bir millet-iki devlet özdeyisi var. Bugün hepsi tanimlayan bir tarif eden güzel sözlerden, özdeyislerden birisi. Bu yil Cumhuriyetimizin yüzüncü yilini kutluyoruz. Ayni zamanda da Ulu Önder Haydar Aliyev’in de yüzüncü yil dönümü. Haydar Aliyev’in de dogum gününü kutluyoruz.” dedi.

Konusmalardan sonra davetliler serginin açilisini yapti ve eserleri tek tek gezdiler.
Kaynak: İHA