Bartin'da Cumhuriyet Coskusu

Cumhuriyetin 100. yil dönümü nedeniyle cadde ve sokaklarin Türk bayraklari ile donatildigi Bartin’da 12 günde gerçeklestirilen dolu dolu etkinlikler 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlandi. Coskunun her geçen gün arttigi etkinliklerin finalinde ise binlerce kisinin katilimiyla Cumhuriyet yürüyüsü gerçeklestirdi.

Bartin'da Cumhuriyet Coskusu
Bartin’da 17 Ekim’de baslayan Cumhuriyetin 100. yil dönümü kutlama etkinlikleri, Bartin Belediyesi’nin de destegi ile 29 Ekim gününe kadar devam etti. Kutlamalar öncesinde ve esnasinda alanlarin yani sira cadde ve sokaklar da Türk bayraklariyla donatildi. Bartin Belediye Baskani Hüseyin Fahri Firincioglu tarafindan 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami öncesi sehir genelindeki esnaflara Türk Bayragi dagitti.

Yapilan bu çalismalarda 10 bin adet ipe dizili Tür Bayragi cadde ve sokaklara asilirken, toplam 9 bin 370 adet de Türk Bayragi vatandaslara ve esnaflara dagitildi. Etkinliklerin final günü olan 29 Ekim’de gerçeklestirilen yürüyüste ise 2 bin 500 kirmizi-beyaz balon ve 2 bin 500 adet de Türk Bayragi dagitildi.

Etkinliklere Gereken Tüm Destegi Verdi

100. yil kutlamalarina destek veren Bartin Belediye Baskani Hüseyin Fahri Firincioglu, katilim saglayarak da bayramin coskusunu vatandaslarla birlikte yasadi. Baskan Firincioglu, etkinlikler kapsaminda ilk olarak Jandarma Genel Komutanligi tarafindan Cumhuriyet Meydani’nda gerçeklestirilen Çelik Kanatlar Helikopter Gösterisini izledi. Nefes kesen gösterinin ardindan gerçeklestirilen Bando Konseri de büyük begeni topladi.

“Türkiye Sehitlerini Aniyor” programi ilgi gördü

Hafta boyunca devam eden coskuyla ve gururla hep birlikte kutladigimiz Cumhuriyetimizin 100. yili etkinlikleri kapsaminda Baskan Firincioglu, Bartin Garnizon Komutanligi tarafindan Kültür Merkezinde düzenlenen “Türkiye Sehitlerini Aniyor” programina katildi.

Program sonrasi degerlendirmelerde bulunan Firincioglu; “Tarih boyunca zaferlere kosan, bulundugu her yere uygarlik izleri birakan, bagimsizligi, özgürlügü ve serefi için canini ortaya koymaktan asla çekinmeyen ve bagrindan Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lideri çikaran aziz milletimiz; vatanin birlik ve beraberligi ugrunda yurdumuzun ve dünyanin dört bir kösesinde yüz binlerce evladini sehit vermistir. Vatan topraklarini kanlariyla sulayan sehitlerimiz, varligimizin en büyük teminatidir. Coskuyla ve gururla hep birlikte kutladigimiz Cumhuriyetimizin 100. yilinda Garnizon Komutanligimiz tarafindan düzenlenen “Türkiye Sehitlerini Aniyor” programi da bu anlamda büyük önem teskil ediyor. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Tüm sehitlerimizi rahmet, minnet ve saygiyla aniyorum” dedi.

7’den 77’ye Sessiz Kitap Okuma” etkinligi düzenlendi

Protokol üyeleri, Gazilerin ve ögrencilerin katilimiyla Gazhane Kültür Parkinda düzenlenen “7’den 77’ye Sessiz Kitap Okuma” etkinligine Ankara’da ki programlari nedeniyle Bartin Belediye Baskani Hüseyin Fahri Firincioglu’nu vekâleten Belediye Baskan Vekili Tuncay Maden katildi.

Etkinlik sonrasi degerlendirmelerde bulunan Baskan Vekili Maden, “Çocuklarimiz ülkemizin gelecegi. Gençlerimizin cumhuriyetimizin ikinci yüzyilinda ülkemizi çok daha ileri tasiyacaginiza inaniyoruz. Bunu basarabilmenin yolu da kitap okumaktan geçiyor. Bilgiden geçiyor. Çocuklarimiz itap okuyarak, kendilerini gelistirecekler. Ülkemize çok faydali bireyler, insanlar olacaklar. Bugün ki etkinlikte bu anlamda büyük önem tasiyor. Cumhuriyetimizin 100. yili etkinlikleri kapsamindaki “7’den 77’ye Sessiz Kitap Okuma” etkinligi düzenlendi.

Etkinligin düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Bartin’a döner dönmez ayaginin tozuyla etkinliklere katilan Baskan Firincioglu, esi Hatice Firincioglu ile birlikte Kültür Merkezi’nde düzenlenen Erzurum Devlet Tiyatrosu tarafindan “Ana-Dolu” isimli tiyatro gösterisini izledi.

Baskan Vekili Maden Ödül Törenine Katildi

Bartin Valiligi, Bartin Belediyesi ve Bartin Dernekler Federasyonu katkilariyla Bartin Sehit Aileleri ve Gazileri Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi yararina “ Atatürk, Cumhuriyet, Sehit ve Gazilerimiz” temali Resim Yarismasinin Sergisi ve Ödül Töreni düzenlendi.

Törene Bartin Belediye Baskan Vekili Tuncay Maden katildi.

Yarismada ikinci olan Uras Özeren’e ödülünü takdim eden Maden, basarilarinin devamini diledi.

Belediye Voleybol Takimi 3.Oldu

Cumhuriyetimizin 100.yili münasebetiyle Gençlik Spor Il Müdürlügü tarafindan il genelinde kurumlar arasi düzenlenen Voleybol Turnuvasinda Bartin Belediyesi Voleybol Takimi, Il Emniyet Müdürlügü’nü 2-1 yenerek yari finale yükseldi. Turnuva boyunca tek maglubiyeti bulunan Belediye takimi yari finalde Bartin Il Milli Egitim Müdürlügü Voleybol Takimina 3-0 maglup olarak turnuvayi 3. bitirdi. Ödül ve kupa törenine katilan Baskan Firincioglu, sampiyon olan Gençlik ve Spor Il Müdürlügü takimini ve turnuvaya katilan tüm sporculari tebrik etti.

Düzenlenen etkinliklerin önemine deginen Baskan Firincioglu, Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen Çelenk Sunma törenine katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Bartin Sehitligi’ne geçildi. Sehitlikte Kuran-i Kerim tilaveti ve yapilan dualarin ardindan Baskan Firincioglu sehit mezarlarina gül birakti. Firincioglu, “Memleketin birligi, dirligi, halkimizin huzur ve güveni için mücadele etmis, canini vermis tüm sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Tekne turu yogun ilgi gördü

Kirtepe Mahallesi Tersane Caddesi’nde bulunan yillarca Bati Karadeniz’in Anadolu’ya Anadolu’nun da disa açilmasini saglayan Bartin Tahmil Tahliye Iskelesi’nde(Yükleme ve Bosaltma Iskelesi) de önemli bir etkinlik gerçeklestirildi.

Valilik koordinesinde Bartin Belediyesi, Il Kültür ve Turizm Müdürlügü ile Bartin Liman Baskanligi tarafindan tarihi iskeleden baslatilan ve Çaglayan mevkiine kadar gerçeklestirilen Bartin Irmagi’nda Tekne Geçisi etkinligine esi Hatice Firincioglu ile birlikte katilan Baskan Hüseyin Fahri Firincioglu, vatandaslarla selamlasarak, bayramlarini kutladi.

Baskan Firincioglu Vatandaslarin Bayramini Kutladi

29 Ekim Pazar günü de etkinlikler sürdürüldü. Vali Dr. Nurtaç Arslan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla Valilik Makaminda tebrikleri kabul etti. Tebrikata katilan Baskan Firincioglu, Vali Arslan ve protokol üyelerinin Cumhuriyet Bayramini kutladi. Kutlama programi tebrikatin ardindan Ömertepesi Stadi’nda devam etti. Programda ilk olarak Vali Dr. Nurtaç Arslan, beraberinde Garnizon Komutani ve Belediye Baskani Hüseyin Fahri Firincioglu ile birlikte tören birlikleri ve vatandaslarin bayramini kutladi. Saygi Durusu ve Istiklal Marsi esliginde sanli bayragimizin göndere çekilmesinin ardindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla yayimladigi mesajlari okundu. Yapilan konusmalarin ardindan program siirlerin okunmasi, gösterilerin sergilenmesi, Cumhuriyetimizin 100. yili kapsaminda gerçeklestirilen etkinliklerde dereceye giren ögrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Yogun katilimin oldugu tören ay yildizli Bayragimiz, okul bayrak ve flamalari, ögrenciler, askeri birlik, kolluk kuvvetleri, sporcular, STK gönüllüleri ile kamu kurumlarinin görev araçlari tarafindan gerçeklestirilen tören geçisinin ardindan sona erdi.

Binlerce kisi bayraklari ile yürüdü

Dolu dolu geçen günün aksaminda Vali Arslan’in ev sahipliginde 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Kabul Töreni düzenlendi.

Törene esi Hatice Firincioglu ile birlikte katilim saglayan Baskan Firincioglu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramini kutlayan Vali Arslan’a tesekkür etti. Kabul töreni, pasta kesilmesiyle sona erdi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlama etkinlikleri kapsaminda Valilik koordinesinde Bartin Belediyesi’nin destegiyle düzenlenen 100. Yil Cumhuriyet Yürüyüsüne yogun katilim oldu. Belediye Baskani Firincioglu, etkinlige katilan vatandaslara balon ve Türk Bayragi dagitti.

Bartin Belediyesi önünde saat 19.30’da baslayan kortejde binlerce vatandas ellerinde Türk Bayraklari ve mesaleleri ile birlikte marslar esliginde Cumhuriyet Meydanina ulasti. Cumhuriyet Meydaninda saygi durusu ve Istiklal Marsimizin okunmasiyla program sona erdi.

“Tüm Hemsehrilerimin Cumhuriyet Bayrami’ni Kutluyorum”

Etkinliklerin ardindan degerlendirmelerde bulunan Baskan Firincioglu, “Cumhuriyetimizin 100. yilina ulasmanin büyük coskusu, gururu ve heyecani içindeyiz. ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve karari kurtaracaktir’ düsturuyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliginde yürütülen istiklal mücadelemiz, vatanimizin isgalcilerden kurtarilmasi ve Cumhuriyetimizin ilaniyla sonuçlanmistir. Baslangicindan sonuna kadar her safhasi essiz mücadelelerle dolu olan istiklal mücadelemiz, milletimizin üstün fedakârliklari sonucunda kazanilmis görkemli bir zaferdir. Bu nedenle cumhuriyet bizlere verilmis en büyük armagandir ve en kiymetli emanettir. Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘En büyük eseri’ olarak nitelendirdigi Cumhuriyet; çagdaslikla aydinlanmis, demokratik ve özgür bir Türkiye’nin teminatidir. Bu yüzden O’nu daima daha ileri noktalara tasimak, bunun için var gücümüzle çalismak, bizim için bir zorunluluktur. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir” sözünü ilke edinen bir anlayisla, kimsenin kendini kimsesiz ve çaresiz hissetmedigi bir Bartin ve Türkiye için çalismaya devam ediyoruz. Bize düsen, Ulu Önder’in hedef gösterdigi muasir medeniyetler seviyesinin üstüne çikabilmek, gelecek nesillere Cumhuriyet’in kazanimlarini miras olarak birakabilmek için liderimizin aydinlattigi yolda durmaksizin yürümektir. Bu mutlu günde, basta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; kahraman mücadele arkadaslarini, aziz sehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle ve sükranla aniyor, Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yasayacagina olan inancimizla, tüm hemsehrilerimin Cumhuriyet Bayrami’ni kutluyorum” seklinde konustu.

Ertelenen Konser Tarihi Netlik Kazandi

Bartin Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü tarafindan Cumhuriyet Bayrami etkinlikleri kapsaminda planlanan Betül Demir konseri ile ilgili de bilgi veren Baskan Firincioglu, “Cumhuriyetimizin 100. Yil kutlama programi kapsaminda 29 Ekim aksamina konser programi tertip etmistik. Israil’in, Gazze’ye yönelik gerçeklestirdigi ve çok sayida çogu çocuk ve masum sivilin ölümüne yol açan saldirilari nedeniyle yasanan zulme sessiz kalmayarak etkinliklerimizi ileri bir tarihe erteleme karari almistik. 21 Ekim Cumartesi günü 20.00’da Bartin Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilecek olan Kent Orkestrasi Konserinin yani sira cumhuriyetimizin 100.yili münasebetiyle 29 Ekim Pazar günü saat 20.00’da düzenleyecegimiz Betül Demir konserini de ileri bir tarihe ertelemistik. Ancak Bartin Valiligimizle ve ilgili kurumlarla yaptigimiz görüsmeler neticesinde Cumhuriyet Bayrami etkinlikleri kapsaminda planladigimiz Betül Demir konserinin 31 Ekim Sali günü Yali Meydaninda yapilmasini kararlastirdik. Tüm halkimizi davet eder, saygilar sunariz” diye konustu.

Kaynak: İHA