Üretici Kadin Stantlari Bu Kez 'Cumhuriyetin Isigi Üretici Kadinlarimizin Üzerinde' Sloganiyla Kuruldu

İçel Büyüksehir Belediyesi hem kadin elinden üretimi desteklemek, hem de kadin emegine vurgu yapmak ve kadinlara yeni gelir kapilari olusturmak amaciyla kent genelinde sürdürdügü üretici kadin stantlarini, her hafta farkli noktada vatandaslarla bulusturmaya devam ediyor. Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Baskanligi üretici kadin stantlari bu kez, Cumhuriyet’in 100. yili dolayisiyla ‘Cumhuriyet’in isigi üretici kadinlarimizin üzerinde’ sloganiyla Sayapark AVM’de kurdu. 29 Ekim’e kadar üretici kadinlarin stant açacagi AVM’de kadinlar, ev esyasi ve dekoratif ürünler, hediyelik süs esyalari ile birlikte, el emegi ile hazirlanmis lezzetlerle stantlarinin basinda olacak.

Üretici Kadin Stantlari Bu Kez 'Cumhuriyetin Isigi Üretici Kadinlarimizin Üzerinde' Sloganiyla Kuruldu
“Büyüksehir olarak, üretim yapan kadinlarin her zaman yanindayiz”

İçel Büyüksehir Belediyesi olarak üretici kadin stantlarini bu hafta Sayapark’da kurduklarini belirten Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Baskanligi görevlisi Burcu Sert, İçel Büyüksehir Belediyesi olarak, üretime destek çalismalarimiza devam ettiklerini söyledi.

Büyüksehir Belediyesi olarak kadinlara mali kaynak olusturmak için üretici kadin stantlarini açtiklarini ifade eden Sert, “Büyüksehir Belediyesinin üretici kadinlari, üretimlerinin çogunlugunu evde yapiyorlar. Ürettikleri ürünleri satma potansiyelleri çok fazla olmuyor. Bu yüzden üretici kadin stantlarini açiyoruz. Aralik ayi boyunca her cuma Yogurt Pazari’nda, kadin üreticilerimiz farkli konseptlerle satista olacaklar. Ayni zamanda Mut Tashan’da da bir hafta boyunca üretici kadinlar stant kuracaklar. İçel Büyüksehir Belediyesi olarak evde üretim yapan kadinlarin her zaman yanindayiz” dedi.

“Büyüksehir Belediyesi ile is birligi yapmaktan mutluyuz”

Stantlarin 29 Ekim’e kadar açik olacagini ve ziyaretçileri beklediklerini ifade eden Sayapark AVM Kurumsal Iliskiler ve Pazarlama Müdürü Engin Türkyilmaz, “Bu süreçte birçok etkinlik düzenleyecegiz. Bu etkinliklere de dileyen ziyaretçilerimiz gelip katilabilirler. Etkinliklerimiz arasinda 360 derece VR çekimi de olacak. Tüm ziyaretçilerimiz gelip Cumhuriyetimizin 100. yili temali hatira videolari çektirip, kendilerine güzel bir hatira videosu yapabilirler. Onun disinda 28 Ekim’de Atatürk filminin açik hava gösterimi olacak. Bu etkinligimiz de ücretsiz olacak ve tüm misafirlerimiz davetlidir” diye konustu.

Üretici kadinlar, Büyüksehir’in desteginden ve bir arada olmaktan oldukça memnun

Üretici kadin standinda el emegi ile hazirladigi organik ürünleri satisa sunan Cansu Gültekin, “Soslar, reçeller, tursular, çikolatalar, kremalar yapiyorum. Yüzde 100 organik ve hepsi ev yapimi ürünler. Bu standi geçen sene gezerken fark ettim ve bu yil stantlarda yer almak için ben de basvurdum” seklinde konustu.

Üretici kadin stantlari sayesinde ilk defa müsterileriyle birebir bulusma sansi yakaladigini kaydeden Gültekin, “Büyüksehir Belediyesi’ne, birçok insanla bulusma ve emegimizi paylasma imkâni tanidigi için tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

El emegi ürünler yaparak satisa sunan üretici kadinlardan Feyza Görgün ise bir yildir İçel Büyüksehir Belediyesinin üretici kadin stantlarinda belli araliklarda satis yaptigini ifade ederek, “Bizim için stantlar iyi oluyor. Biz hep sanaldan müsteriyle görüsüyoruz. Burada hem müsterilerle bir arada oluyoruz, hem de daha çok insanla tanisiyoruz. Etkinlikte yeni arkadaslar da ediniyoruz. Bu stantlarda yer almaktan ve desteklenmekten çok memnunuz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA