Müdür Tosun, Samsat'ta Okul Müdürleriyle Toplanti Yapti

Adiyaman Il Millî Egitim Müdürü Ali Tosun, Samsat ilçesinde okul müdürleriyle bir araya gelerek degerlendirme toplantisi gerçeklestirildi.

Müdür Tosun, Samsat'ta Okul Müdürleriyle Toplanti Yapti
Adiyaman Il Millî Egitim Müdürü Ali Tosun’un baskanliginda, Samsat ilçe Milli Egitim Müdürü Abdullah Akin, Samsat ilçe Sube Müdürleri ve Samsat ilçesindeki okullarin müdürlerinin de katilimiyla okul müdürleri toplantisi düzenlendi.

Samsat Çok Programli Anadolu Lisesinde yapilan toplanti, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan okullarin durumlari hakkinda degerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantida Il Müdürü Ali Tosun, depremlerde hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakinlarina bassagligi ve yaralilara acil sifalar dileyerek, “Bize emanet edilen nesillerin en donanimli sekilde yetismesi için egitim camiamizin en uç beyleri olarak gördügümüz siz okul müdürlerimizin gayretli çalismalarina ihtiyacimiz var. Biz çocuklarimizi çok seviyoruz. Her bir çocugumuzun degerleriyle donanmis, mutlu ve kendine güvenen çocuklar olarak yetismesini istiyoruz. Bu yüzden okullarimizi ve siniflarimizi çocuklarimizin mutlu olabilecegi bir egitim yuvasi haline getirmek istiyoruz. Bakanligimizca bu sene ilkokul kademesinde sinav kaldirildi ve diger kademelerde de bazi derslerde ortak yazili sinavlar yapilacak. Ortak yazili sinav sorulari için tek kaynak, bakanligimizin çocuklarimiza ücretsiz gönderdigi ders kitaplari ve kazanimlari olacak” seklinde konustu.

Yapilan toplantinin ardindan Müdür Ali Tosun, Samsat Anaokulu, Samsat Merkez Ilkokulu ve Samsat Çok Programli Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Il Müdürü Ali Tosun, okul idarecilerinden yapilan çalismalar hakkinda bilgi aldi. Siniflari da ziyaret eden Müdür Ali Tosun ögrenci ve ögretmenlerle sohbet etti.

Ögretmenlerle yapilan toplantida konusan Adiyaman Il Milli Egitim Müdürü Ali Tosun, "Bize emanet bir nesil var ve biz bu nesli sadece akademik degil vatanini, milletini, bayragini seven, örf ve adetlerine deger veren ve bu degerleri gelecek nesillere aktaran bir nesil olarak yetistirme gayretindeyiz. Bu konuda ögretmenlerimize güveniyoruz. Ilkokul kademesinde sinavlar kaldirildi. Çocuklarimizin sinav kaygisi gütmeden sabah fiziki etkinliklerle güne zihinde baslayip bahçede geleneksel oyunlarla eglenerek bir egitim almasini istiyoruz. Bu sekilde çocuklarimizi belli degerlerle yüklenmis, arkadaslariyla paylasmayi ögrenen, toplumun kültürel ve geleneksel degerlerine yabanci olmayan mutlu çocuklar olarak yetistirirsek inanin ki ileride daha basarili ögrencilerle karsi karsiya gelecegiz. Il milli egitim müdürü olarak kapim her zaman meslektaslarimiza açik. Her zaman sizleri agirlamaktan ve varsa sorunlarinizi çözmekten mutluluk duyarim" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA