Mersin Büyüksehir Belediyesi TSE Tetkiklerini Basariyla Tamamladi

İçel Büyüksehir Belediyesi, Türk Standartlari Enstitüsü (TSE) tarafindan gerçeklestirilen ’Çevre Yönetim Sistemi’ ile ’Yol Trafik Güvenligi Yönetim Sistemi’ gözetim tetkikini basariyla tamamladi.

Mersin Büyüksehir Belediyesi TSE Tetkiklerini Basariyla Tamamladi
Türk Standartlari Enstitüsü (TSE) tarafindan 3 gün boyunca dis tetkike tabi tutularak denetlenen İçel Büyüksehir Belediyesi, TS EN ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi Belgesini yenilemeye hak kazanirken, TS ISO 390001:2013 Yol Trafik Güvenligi Yönetim Sistemi gözetim tetkikini de basariyla tamamladi. 3 günlük denetim sürecinin ardindan ise degerlendirme ve kapanis toplantisi gerçeklestirildi.

İçel Kent Konseyi toplanti salonunda gerçeklestirilen toplantiya, İçel Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, Genel Sekreter Yardimcilari Ali Riza Özdemir, Tarik Irde ve Serdal Gökayaz, TSE Bas Tetkik Görevlisi Gökcen Bircan Degerliyurt, TSE tetkik görevlileri, İçel Büyüksehir Belediyesi daire baskanlari ve sube müdürleri katildi.

“Kaliteli bir yönetim açisindan çalismalari en uygun sekilde yapmaya çalisiyoruz”

Toplantida konusan İçel Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, 3 günlük tetkik sürecini degerlendirerek, “Hemen hemen her sene yasadigimiz bir olay. Bugüne kadar İçel Büyüksehir Belediyesi olarak daire baskanliklarimizin hepsi bu tetkiklerden anlinin akiyla çikti. Tabi daha önce gelen dis tetkikçilerimizin bize önerileri oldu. Umarim önerileri daire baskanlarimiz eksiksiz yerine getirmislerdir” dedi.

Basarili bir tetkik süreci geçirmelerinden dolayi mutluluk duyduklarini ifade eden Tok, “Önerinizi almaktan da keyif alacagimizi ifade ediyorum. Çünkü sizden gelen öneri bizim için çok önemli. Hem kaliteli bir yönetim açisindan hem de çevre ciddi anlamda önem vermis oldugumuz bir konu. Yol trafik güvenliginde de yaptigimiz çalismalari en uygun sekilde yapmaya çalisiyoruz” diye konustu.

"Degerlendirmelere ve tavsiyelere hassasiyetle uyacagiz”

Genel Sekreter Yardimcisi Ali Riza Özdemir ise, TSE’nin tavsiye ve bulgularinin kendileri için oldukça önemli oldugunu belirterek, “Yaptiginiz degerlendirmelere ve tavsiyelere de bundan sonraki süreçte hassasiyetle uyacagimizdan emin olabilirsiniz. İçel sicak bir kent yasayanlari da sicak insanlar. Umarim misafirperverligimizden de memnun olmussunuzdur diye düsünüyorum. Tabi daha uzun zamanda misafir etmek isteriz. Ilginize, bize yaptiginiz katkilara tesekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“Çevre Yönetim Sistemi Belgeniz hayirli olsun”

TSE Bas Tetkik Görevlisi Gökcen Bircan Degerliyurt ise çevre yönetim sistemi belgesinin hayirli olmasini dileyerek, yol trafik güvenligi yönetim sistemi gözetim tetkikinin de basariyla tamamlandigini ifade etti.

Denetim sürecinde emegi geçen İçel Büyüksehir Belediyesi bürokratlari, daire baskanlari ve personeline tesekkürlerini ileten Degerliyurt, “Belediyecilik hakikaten zor is. Özellikle isin içine insani ve dogayi aliyorsunuz. Çok genis bir perspektiften baktiginiz zaman inanilmaz faaliyetleriniz var. Biz tabi mümkün mertebe her departmanin ilgili müdürlük seviyesine kadar da inmeye çalistik. Gözlemlerimiz bunu layikiyla yaptiginiz noktasinda. Çok zor is. Eger TSE’de çalismak istemesem herhalde belediyede çalismak, manevi olarak da isini layikiyla yapma derdi olan insanlar için tarifi mümkün degildir diye düsünüyorum” dedi.

“Vatandaslarin hizmetine yönelik çok güzel projeleriniz var”

’Yol Trafik Güvenligi Yönetim Sistemi’ gözetim tetkiki hakkinda da degerlendirmelerde bulunan Degerliyurt, “Vatandaslarin hizmetine yönelik çok güzel projeleriniz var. Finansal açidan kaynak bulma derdiniz de var. Iki sene önce geldigimizde kazalardan sonra kisilerin rehabilitasyonu ile alakali konusmustuk. Hakikaten hepsinin yapildigini gözlemledim. O da ayri bir mutluluk verici” ifadelerini kullandi. Çevre Yönetim Sistemi belgeleme tetkiki konusunda da gözlemlerini aktaran Degerliyurt, “Iç tetkikler yapilmis arkadaslarimizin eline saglik. Bazi departmanlar çok kapsamli, çok detayli gerçeklesmis. Yagmur suyu ile ilgili çok güzel çalismalarinizi gördük. Yine kendi elektrigini üreten otobüs yapma ve bunu depolama gibi bir sistem olusturma projeleriniz var. Laboratuvar iki sene önce yeni kurulacakti, kurulmus. Belki oraya bir TS/EN ISO17025 de daha yakisir diye düsünüyorum. Özellikle laboratuvarlarda kalite yönetim sistemiyle en azindan verdiginiz sundugunuz hizmetin güven tesis etme noktasinda eliniz daha güçlü olur” seklinde konustu.

Kaynak: İHA