'Cumhuriyetin 100. Yilinda Adalet Ön Lisans Programinin Türk Adalet Sistemi Içerisindeki Yeri Ve Önemi' Baslikli Panel

Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu tarafindan ‘Cumhuriyetin 100. Yilinda Adalet Ön Lisans Programinin Türk Adalet Sistemi Içerisindeki Yeri ve Önemi’ baslikli panel gerçeklestirildi.

'Cumhuriyetin 100. Yilinda Adalet Ön Lisans Programinin Türk Adalet Sistemi Içerisindeki Yeri Ve Önemi' Baslikli Panel
Adalet Meslek Yüksekokulu tarafindan ‘Cumhuriyetin 100. Yilinda Adalet Ön Lisans Programinin Türk Adalet Sistemi Içerisindeki Yeri ve Önemi’ baslikli panel gerçeklestirildi.

Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mesut Aygün ve ögretim üyelerinin katildigi panelde konusmaci olarak TED Üniversitesi IIBF Ögretim Üyesi Prof. Dr. Sebnem Akipek Öcal yer aldi. Panelde, Prof. Dr. Sebnem Akipek Öcal, hukuk ve adalet sisteminin dünü, bugünü ve yarinina dair pek çok bilgiyi katilimcilarla paylasti.

“Sizler adalet sistemi içerisinde çok aranan kiymetli çalisanlar olacaksiniz”

Prof. Dr. Sebnem Akipek Öcal, konusmasinda Adalet MYO ögrencilerinin meslekteki degerlerini siralayarak is bulma ve çalisma sartlarina degindi. Öcal, “Sizler, adalet ve hukuk sisteminde en çok aranan mezunlardan olacaksiniz. Bu çerçevede Adalet Bakanligi, Ticaret Bakanligi ve diger bakanliklar bünyesinde, belediyelerde, yazi islerinde, icra müdürlüklerinde, banka ve noterlerde, özel hukuk ofislerinde Yargitay, Danistay ve anayasa mahkemelerinde ve Türkiye’de gelismekte olan bir sektör olarak sigortacilik alaninda en çok istenen yeni mezunlar sizler olacaksiniz. Is bulma konusunda oldugu kadar çalisma sartlari bakimindan da çok avantajlisiniz. Sizler bu alanlarda kiymetli ve vazgeçilmezsiniz.’’

Cumhuriyetimizin 100. Yilini kutlayan Prof. Dr. Sebnem Akipek Öcal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarinin açtigi yolda vatanimizi yarinlara tasimanin önemini ve degerini de vurguladi. Akipek Öcal konusmasinin devaminda, Türkiye Cumhuriyeti’ni daha ileri götürmenin hukuki güvenlikle saglanabilecegini ve bu yolda topyekûn bir bilinçle hareket edilmesinin, ülkemizin istikrari için elzem oldugunu aktardi.

Konusmasinin ardindan Adalet MYO ögrencilerinin sorularini cevaplandiran Prof. Dr. Sebnem Akipek Öcal’a panelin sonunda Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mesut Aygün tarafindan tesekkür belgesi takdim edildi.
Kaynak: İHA