Çubuk Karagöl'e Sonbahar Geldi Açiklamasi Sarinin Her Tonunu Barindiran Yüzlerce Agaç Kartpostallari Aratmiyor

Ankara’nin Çubuk ilçesinde bulunan Karagöl ve çevresindeki ormanlik alan, sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte sarinin her tonuyla bambaska bir güzellige büründü.

Çubuk Karagöl'e Sonbahar Geldi Açiklamasi Sarinin Her Tonunu Barindiran Yüzlerce Agaç Kartpostallari Aratmiyor
Yilin her mevsiminde ayri bir güzellige sahip olan Karagöl Tabiat Parki, sonbaharin gelmesiyle birlikte seyrine doyumsuz manzaralar sergiliyor. Birbirinden farkli agaç türlerini içerisinde barindiran Karagöl Tabiat Parki, baskent sakinleri ile Çubuk’un ziyaretçilerinin ilk duraklarindan birisi konumunda. Sarinin her tonuyla çok etkileyici görüntülere sebep olan Karagöl’de çam, mese, dag kavagi ve ihlamur agaçlari her mevsim ayri bir güzellik sunuyor.

Karagöl Tabiat Parki, Ankara il merkezine 68 kilometre ve Çubuk ilçesine 28 kilometre uzaklikta yer aliyor. Karayolu ulasim agina Ankara-Çubuk karayolu (D180) ile baglanan Karagöl Tabiat Parki, Ankara Esenboga Havaalani’na da 52 kilometre uzaklikta bulunuyor. Yillik ziyaretçi potansiyeli 100 bin civarinda olan tabiat parki içerisinde, bekçi evi, tuvalet, giris kulübesi, kafeterya ve otopark gibi tesisler yer aliyor.

"Yapraklarin tane tane dökülüsünü, sarinin her tonunu görmek büyük bir mutluluk"

Türkiye’nin en turistik bölgelerinden birisi olan Mugla’dan gelen Ömer Manav, Çubuk Karagöl’ü ziyaret etmis olmaktan büyük mutluluk duydugunu belirterek, "Sonbaharin güzelliklerini yerinde görmek için Çubuk Karagöl Parki’na geldim. Çünkü bizim oradaki sonbahar ile buradaki sonbahar biraz farkli. Bu duyguyu yasamak istedigim için buraya geldim. Gerçekten çok farkli renklerle iç içe olmanin mutlulugunu yasiyorum. Ayrica çok huzur veren bir tabiat parki burasi. Insan burada kendini mutlu ve huzurlu hissediyor. Burasi gerçekten kartpostal gibi. Yapraklarin tane tane dökülüsünü, sarinin her tonunu görmek büyük bir mutluluk. Her yerin çok hos bir görüntüsü var. Burasi kesinlikle görülmesi gereken bir yer. Ankara’ya da çok uzak degil. Herkese buraya gelmelerini tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandi.

"Kirmizidan sariya ve kahverengiye kadar her rengi içinde barindiran çok güzel bir yer"

Sonbahar mevsimine girerken manzaranin ve renk cümbüsünün tadini çikarmak için ailecek kahvalti yapmaya geldigini ifade eden Emrah Özüç, "Buraya ilk defa geldim. Ailemizle birlikte güzel vakit geçirmek için geldik. Sonbahara girdigimiz su siralarda hem renkleri hem havasi çok güzel. Ailemle birlikte kahvalti yapmaya geldik. Herkese tavsiye ediyorum. Buraya gelis yolu da en az burasi kadar güzeldi. Kirmizidan sariya ve kahverengiye kadar her rengi içinde barindiran çok güzel bir yer. Hem güzel bir animiz olsun hem de izinli günümüzü güzel geçirelim diye çocuklarimizi da okula göndermedik. Ankara’da böyle yerler sayili degerini bilmemiz gerekiyor. Buranin aynen bu sekilde korunmasi gerektigini düsünüyorum" degerlendirmelerinde bulundu.
Kaynak: İHA