Anadolu Basin Birligi'nden Cumhuriyet Bayrami Mesaji

Anadolu Basin Birligi Genel Baskani Halil Zor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami münasebetiyle bir mesaj yayimladi.

Anadolu Basin Birligi'nden Cumhuriyet Bayrami Mesaji
Anadolu Basini’nin, Kurtulus Savasi’nin ilk anlarindan itibaren M.Kemal Atatürk’ün yaninda mücadelede yer aldigini belirten Anadolu Basin Birligi Genel Baskani Halil Zor, “ Anadolu Basini 100 yildir, ulu önderinin kendisine verdigi görevin bilincinde, her zaman çagdas, demokratik, laik Cumhuriyet’ten taraf tavrindan milim sapmadan görevine devam etmektedir” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 100 yili geride birakmasinin mutluluk ve gururunu yasadiklarini belirten Anadolu Basin Birligi Genel Baskani Halil Zor, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde yazilan kurtulus destaninin gururunu, heyecanini ve bu destanin varis noktasi olan Cumhuriyetimizin ilaninin 100.yildönümünü büyük bir coskuyla kutluyoruz“ seklinde konustu.

“Anadolu basini görevini yerine getirdi”

Anadolu Basini’nin milli mücadeledeki rolünü de dile getiren Zor, “Mustafa Kemal Atatürk tarafindan, Hey’et-i Temsiliye adina yayin yapmak için kurdurulan ilk Millî Mücadele gazetesi; Irade-i Milliye, 14 Eylül 1919’da Sivas’ta çikmaya baslamistir. Anadolu’da yayimlanan diger gazeteler de ulu önderin bu tavrini görev addetmis, ilk andan itibaren Atatürk’ün yaninda milli mücadeleye dahil olmustur. Irade-i Milliye’den Yeni Adana’ya, Hukuk-u Beser’den Istikbal Gazetesi’ne, milli mücadelenin önemli bir payandasi olan Anadolu basini, mücadelenin heyecanini, ruhunu ve direncini güçlü kilmistir. Milli Mücadele sirasinda yerel basin, tam bir haberlesme görevi görmüs, cephe ve cephe gerisinin kademesinde yer alarak Kurtulus Savasi’nin basariyla sonuçlanmasinda önemli bir rol üstlenmistir. Büyük Önder Atatürk’ün, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in kabul edildigi TBMM oturumunda, “Türkiye Cumhuriyeti cihanda isgal ettigi mevkiye layik oldugunu basaracagi islerle ispat edecektir. Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktir” sözlerini tüm dünyaya ilk duyuran da Anadolu Basini olmustur” ifadelerini kullandi.

“Tarafimiz cumhuriyet”

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, çagdas, modern ve laik bir Türkiye için görevlendirdigi basinin vazifesinin farkinda olduklarini belirten Zor, “ Anadolu Basini 100 yildir, ulu önderin kendisine verdigi vazifenin bilinciyle, her zaman çagdas, demokratik, laik Cumhuriyet’ten taraf tavrindan milim sapmadan görevine devam etmektedir” dedi.

Zor, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.kurulus yil dönümünde, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, bu topraklari vatan yapan aziz sehitlerimizi rahmet, sükran ve minnetle aniyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA