Gurbetçiler, OSB Müjdesiyle Memleketlerine Yatirim Için Kollari Sivadi

Giresun’un Alucra ilçesinde 12 farkli sektörde 300 dönüm alan üzerine kurulmasi planlanan 5. Organize Sanayi Bölgesi için gurbetçi is insanlari memleketlerine yatirim için bir araya geldi.

Gurbetçiler, OSB Müjdesiyle Memleketlerine Yatirim Için Kollari Sivadi
Alucra Kaymakamligi ve Alucra Vakfi tarafindan Istanbul’da düzenlenen toplantida bir araya gelen is insanlari ve Sivil Toplum Kuruluslarinin temsilcileri 12 farkli sektörde 300 dönüm alan üzerine kurulacak olan 5. OSB’nin yatirim için kollari sivadi.

Toplantida gurbetçi is insanlarinin memleketlerine yatirim yapmaya davet eden Alucra Kaymakami Muhammet Cengiz, ”12 farkli sektörde 300 dönüm üzerine kurulmasi planlanan OSB’nin yöremiz için tersine göç umududur. Ilçemizin en büyük sorunu istihdam oldugu için herkes göç ederek yurt içi ve yurt disina göç etmek zorunda kalmistir. Bu göçü tersine çevirebilmek için kurulmasi planlanan OSB’ye is insanlarimizin yatirim destegini bekliyoruz. Bu OSB sadece istihdam saglamayacak ayni zamanda yörenin gelismesi ve ulasim standartlarinin artmasi anlamina da gelmektedir” dedi.

Toplantiya katilan is insanlari ise en büyük endiselerinin ulasim oldugunu ifade ederek, ulasim sorunlarinin sorun olmaktan çikarilmasi halinde memleketlerine yatirim yapmaktan ve OSB’nin tesvik imkanlarindan faydalanmak istediklerini ifade ettiler.
Kaynak: İHA