Mezarlikta Baltali Saldiri Açiklamasi 2 Kisi Agir Yaralandi

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde mezarliga giderek madde kullandiklari ileri sürülen iki kuzen, husumetli olduklari sahsin baltali saldirisina ugrayarak agir yaralandi.

Olay, Körfez ilçesine bagli Yukari Hereke Mahallesi Eski Osmanli Mezarliginda meydana geldi. Iddiaya göre, amca çocuklari olan Y.B. (25) ve H.B. (21) geç saatlerde mezarliga giderek madde kullanmaya basladi.

Iki kuzenin mezarlikta oldugunu ögrenen ve daha önceden aralarinda husumet bulunan C.S. (24), yanina aldigi balta ile mezarliga gitti. Iki kuzenle tartismaya baslayan C.S., daha sonra baltayla saldirmaya basladi.

C.S., Y.B.’yi sirtindan ve karnindan, H.B.’yi ise baldirindan ve elinden baltayla yaralayarak kaçti. Çigliklari duyarak mezarliga gelen vatandaslar iki kisinin kanlar içinde oldugunu görünce durumu 112 Acil Çagri Merkezine haber verdi. Ihbar üzerine olay yerine saglik ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kisa sürede olay yerine gelen saglik ekipleri, yaralilari hastaneye kaldirilarak tedavi altina alindi. Iki yaralinin da durumunun agir oldugu ögrenildi.

Olaya iliskin inceleme baslatan jandarma ekipleri, 3 kisiyi gözaltina aldi. Ifadeleri sonrasinda iki kisi serbest birakilirken C.S. ise adliyeye sevk edildi. Savci karsisina çikarilan C.S. tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.
Kaynak: İHA