Mediamarkt Binlerce Çocugun Umudu Olacak

Yasanilan deprem felaketi sonrasinda bölgeye uzun vadede katkida bulunabilecek sürdürülebilir çalismalara odaklanan MediaMarkt, çocuklari da unutmadi. Ögrencilerin egitim hayatina devam edebilmeleri için donanimli 4 adet tiri Türkiye Egitim Gönüllüleri Vakfi’na bagislayan marka, 4 yil içinde 24 bin çocuga ulasmayi hedefliyor.

Mediamarkt Binlerce Çocugun Umudu Olacak


Dayanisma ve yardimlasmanin öneminin her zamankinden daha fazla arttigi bu dönemde MediaMarkt, sadece bugünü degil, yarini da düsünerek deprem felaketinden etkilenen bölgelere uzun vadede katkida bulunabilecek sürdürülebilir çalismalara odaklaniyor. Ögrencilerin egitim hayatina devam edebilmelerine destek olmayi amaçlayan marka, Türkiye Egitim Gönüllüleri Vakfi’na 4 adet egitim tiri bagisladi. MediaMarkt Türkiye Icra Kurulu ve TEGV Üst yönetiminin katilimiyla açilisi yapilan ve 4 yil devam edecek olan bu proje kapsaminda, ikinci ve sekizinci sinif araligindaki yaklasik 24 bin çocuga ulasmasi hedefleniyor.

MediaMarkt Türkiye CEO’su Faruk Kocabas, hayata geçirilen proje ile ilgili su açiklamalari yapti: “Yasadigimiz deprem felaketinde sirket olarak bölgede olusan ihtiyaçlarin karsilanmasinda aktif olarak rol aldik. Ihtiyaç listesinde yer alan isitici, powerbank ve sarj aleti olmak üzere yaklasik 14 bin ürünü afet bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulastirdik. Yardim amaciyla olusturdugumuz 2 milyon euroluk bagis fonu kapsaminda çocuklarin egitim hayatina devam edebilmelerine destek olmak amaciyla simdi de Türkiye Egitim Gönüllüleri Vakfi (TEGV) ile ‘Egitimle Daha Iyiye’ projesini hayata geçiriyoruz. 4 yil devam edecek bu proje kapsaminda, ikinci ve sekizinci sinif araligindaki yaklasik 24 bin çocugun umudu olmayi hedefliyoruz.”

MediaMarkt Türkiye Operasyondan Sorumlu Icra Kurulu Üyesi (COO) Hulusi Acar, “Sirket olarak, toplumun bu zor dönemde egitimle nasil ayakta kalabilecegini, çocuklarimizin nasil daha saglam adimlarla ilerleyebilecegini düsünerek Türkiye Egitim Gönüllüleri Vakfi ile ‘Egitimle Daha Iyiye’ projemizi hayata geçirdik. Projemizin sadece bireysel degil, toplumsal dönüsüme de öncülük etmesini hedefliyoruz. Çocuklarimizin bu egitim birimlerinde kazandigi bilgi, beceri ve degerler, onlari yalnizca bireysel basarilara degil, toplumsal basarilara da tasiyacak” dedi.



Yapilan çalismalara deginen Türkiye Egitim Gönüllüleri Vakfi Genel Müdürü Sait Tosyali, “Kuruldugumuz 1995’ten bu yana 3 milyondan fazla çocugumuza nitelikli egitim destegi sunduk. Adapazari, Bingöl, Van, Erzincan ve Izmir depremlerinde oldugu gibi, 6 Subat felaketinden sonra da 17 araçlik Atesböceklerimiz egitim tirlarimizla bölgedeki çocuklarimizin yaninda olduk. Yakin zamanda faaliyete geçen Diyarbakir ve mimari proje çalismalari süren Gaziantep Ögrenim Birimlerimizin yani sira, konteyner kentlerdeki 15 yeni birimimiz ve yeni Atesböcegimizle olmaya devam ediyoruz. Bu çalismalarimiza çok güçlü bir destek de 4 yeni Atesböcegimizin yapim ve isletme sponsorlugu ile MediaMarkt Türkiye’den geldi. Atesböceklerimizin konduklari noktalarda çocuklarimizin geleceklerini aydinlatmalarini diliyor, markaya çok degerli destekleri için tüm çocuklarimiz adina tesekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.



Markanin egitim tirlarinda yapilacak çalismalar hakkinda su bilgiler verildi:

Bilisim ve Tasarim Mucitleri Tiri’nda, çocuklarin bilgisayar ve iletisim teknolojilerini hayatin her alaninda kullanabilecegi, Algo Dijital, Scratch gibi kodlama platformlari ile algoritmik düsünme ve kodlama becerisi, robotik setlerle tasarim ve kodlama becerilerini kazanmasi, yorumlama ve zihinsel becerilerine destek olmak amaçlaniyor.

Ayni zamanda yasanabilir bir çevre, bilim ve teknoloji ile üreten bir toplum olusturmak hedefiyle, 3D yazicilardan robotik kitlere kadar tam donanimli bir atölyede sürdürülebilir kalkinma amaçlarinin tartisildigi, fiziksel ve dijital kodlamanin ögrenildigi ve teknolojinin tasarlayarak, üreterek, paylasarak ve eglenerek üretildigi bir program planlaniyor.

Düs Gezgini Tiri’nda, çocuklarin, sanatsal bilgi ve becerilerinin artirilmasina ve sanata yönelik olumlu tutum kazanmalarina katkida bulunacak, temel sanat kavramlari ile ilgili farkindaliklarini gelistirecek, sanat yoluyla üreticilik, sorumluluk, iletisim, takim çalismasi gibi yasam becerilerinin güçlendirilmesine destek olacak bir egitim programi planlaniyor.
Kaynak: İHA