Erbakan Açiklamasi 'Meclis'e 'Filistin Tezkeresi' Gelirse Destekleriz'

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli’nin, sosyal medyadan yaptigi ‘Gazze’ çagrisini memnuniyetle karsiladiklarini ve Mehmetçik’in ’baris gücü’ olarak Filistin’e gönderilmesi konusunun Meclis’e gelmesi halinde destekleyeceklerini söyledi.

Erbakan Açiklamasi 'Meclis'e 'Filistin Tezkeresi' Gelirse Destekleriz'
Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, ‘Anadolu Bulusmalari’ kapsaminda geldigi Kayseri’de Cumhuriyet Meydani’nda halka hitap etti.

“Israil’in hedefi Gazze’den sonra Türkiye olacaktir”

Erbakan, Gazze’de katliam yapan Israil’in hedefinin sadece Filistin ile sinirli olmadigini, bütün Ortadogu ve sonrasinda Türkiye’yi yönelecegini söyledi.



Basta Türkiye olmak üzere Islam cografyasindaki tüm yöneticilerin mutlaka yaptirimlar ortaya koymasi gerektigini söyleyen Erbakan, “Müslüman ülkelerin sadece konusmakla sadece kinamakla bir yere varilamayacagini görmesi gerekiyor. Kinamak, lanetlemek ve ateskes çagrisi yapmak; maalesef 75 yildir hiçbir ise yaramadi. Kadin, çocuk, yasli ve engelli demeden cami, kilise, hastane, okul demeden bomba yagdiriyorlar ve dünyanin gözü önünde bir katliam yapiyorlar. Müslüman ülkelerin en azindan dogal gaz ve petrol satisina sinirlama getirmesi lazim. Diger stratejik maddelerin bu zulmü destekleyen Amerika ve Batili ülkelere satisina kisitlama getirmesi lazim. Mutlaka Türkiye’nin öncülügünde Amerikan ve Israil mallari ile bu zulme bizzat Israil’e giderek destek veren Avrupa ülkelerinin mallarinin boykot edilmesi lazim. Müslüman ülkelerde Amerikan ve Israil firmalarinin yapmis olduklari kontratlarin mutlaka iptal edilmesi lazim. Bu zulme açik destek veren, bu zulmü, bu katliami alkislayan Amerika’nin en azindan Adana’daki Incirlik Üssü’nü kapatmamiz lazim. Malatya’da, Israil’i Iran füzelerine karsi korumak üzere kurulan Kürecik Radar Üssü’nün derhal kapatilmasi lazim. Müslüman ülkeler sadece konusmakla, sadece kinamakla bir yere varilamayacagini görmesi lazim" diye konustu.

‘Yerel seçimlerde bir beka sorunu söz konusu degil’

Kapaliçarsi esnafini ziyareti sonrasi Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Erbakan burada basin mensuplarinin sorularini yanitladi.

Bir soru üzerine yerel seçimlerde ’beka sorunu’ olmadigi için kendi listeleri ile seçime gireceklerini belirten Erbakan, "Yerel seçimlerde bir beka meselesi söz konusu degil. 14 Mayis ve 28 Mayis seçimlerinde ülkemizin, milletimizin ve devletimizin gelecegini düsünerek son derece hassas bir seçim olmasi hasebiyle, devleti bütün bu yetkilileri ile yeni sistemdeki bu olaganüstü yetkilerle olmasi gerektigini düsündügümüz için ittifak yaptik. Ama belediye seçimlerinde bu kadar kritik bir durum söz konusu degil. Bu yüzden kendi adayimizla seçimlere girmeyi istiyoruz. Bu yönde de tüm Türkiye’de çalismalarimizi yapiyoruz" ifadelerine yer verdi.

‘Meclis’e Filistin tezkeresi gelirse destekleriz’

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli’nin, sosyal medyadan yaptigi Gazze açiklamasi sonrasi Mehmetçik’in ’baris gücü’ olarak Filistin’e gönderilmesi konusunun Meclis’e gelmesi halinde destekleyeceklerini söyleyen Erbakan, Bahçeli ile telefonda görüstüklerini, Filistin’e desteklerinden dolayi tesekkür ettiklerini söyledi:

“54. Hükümet döneminde Erbakan Hocamizin basbakan oldugu dönemde Meclis’in çikarttigi tezkere ile Filistin’in El Halil kentine Mehmetçik ‘Baris gücü’ olarak gönderilmis ve hiçbir Filistinlinin burnu bile kanamamisti. Yine bu konu Meclis’te gündeme gelebilir ve böyle bir adim atilabilir. Tarihten gelen misyonumuz dolayisi ile Filistin halkinin gözü Türkiye’dedir. Oraya sahip çikilmasi için, daha etkin fiili adimlar atilmasi için bizden beklenti içindeler. Meclis’e bu konu gelirse biz de destekleriz.”
Kaynak: İHA