CHP'li Özgür Özel Açiklamasi 'Degisim Yasanmazsa Yerel Seçimler Ve Parti Zarar Görür'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskan adayi Özgür Özel, Adiyaman’da yaptigi konusmada partide degisim yasanmaz ise hem partinin hem de yerel seçimlerin zarar görecegini vurguladi.

CHP'li Özgür Özel Açiklamasi 'Degisim Yasanmazsa Yerel Seçimler Ve Parti Zarar Görür'
4 Kasim tarihinde yapilacak olan genel kurul öncesi parti teskilatlarina ziyaretlerini sürdüren Özgür Özel, Adiyaman’da partisinin seçimlerdeki basarisizligindan bahsederek, hiçbir sey olmamis gibi devam etmesini istemesinin toplumda ciddi tepkiye neden olacagini ve yerel seçimlere zarar verecegini söyledi.



Bes seçimdir iktidar muhalefet dengesini degistiremediklerini belirten Özel, partide degisimin hayati öneme sahip oldugunu kaydetti.

Özgür Özel açiklamasinda, “CHP’lilerin siralari ittifak ortaklari tarafindan alinmis olmasi örgütümüzde ciddi bir rahatsizlik ve travmaya neden olmustur. Elbette seçim basarisizliklari olur, daha önce de oldu. Ancak bir basarisizligi kabul etmek ve bir daha tekrarlanmamasi için ders almak, dogrulari tekrarlamak, yanlislari düzeltmek mecburiyetindeyiz. Ancak hiçbir sey olmamis gibi devam edilmesini savunan arkadaslarimiz ve bu sürecin yerel seçim sonrasinda da devam edecek olmasina yönelik mesele toplumda ciddi tepkiye neden oluyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendi degisimini, kendi gençlesmesini, kendi dönüsümünü biran önce gerçeklestirmez ise toplumda olusturulan umutsuzlugun, toplumdaki kirginligin biran önce tamir edilmezse bunun hem yerel seçimlere hem de partinin tümüne zarar verecegini görüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nde degisim hangi kadrolarla yapilacak eskilerle mi degisecek sorusunun iki tane cevabi var. Cumhuriyet Halk Partisi’nde önceki dönemlerde görev sorumluluk üstlenmis arkadaslarimizdan Genel Baskanimizin yaninda olanlar var, bizim yanimizda olanlar var. Ama arada bir fark var. Genel Baskanin yaninda olan büyüklerimiz ‘Genel baskan devam, biz devam’ diyor. Bizim bu tarafta olanlarda ‘ben devam’ diyen kimse yok. Gençlerle devam, yeni kadrolarla devam, degisime, dönüsüme devam, partinin rotasi iktidar olmali, degisim bizden baslamali diyorlar” dedi.

Kaynak: İHA