Agri Dagi'nda Cumhuriyet Bayrami Coskusu Yamaç Parasütüyle Yasandi

Cumhuriyetin 100. yilini kutlamak için Agri Valiligi, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ve Türkiye Hava Sporlari Federasyonu tarafindan Agri Dagi’nda yamaç parasütü etkinligi gerçeklestirildi.

Agri Dagi'nda Cumhuriyet Bayrami Coskusu Yamaç Parasütüyle Yasandi
Etkinlige katilan profesyonel yamaç parasütü pilotlari, Agri Dagi’nin 3 bin 200 metre yüksekligindeki zirvesinden atlayarak, gökyüzünde renkli görüntüler olusturdu. Pilotlar, 1 saat süren uçuslarinin sonunda dagin eteklerine güvenli bir sekilde indi. Etkinligi izleyen vatandaslar, pilotlara sevgi gösterilerinde bulundu. Bazi vatandaslar da yamaç parasütü yapmanin heyecanini yasamak istediklerini dile getirdi. Agri Gençlik ve Spor Il Müdürü Fedai Din, etkinlik sonrasi yaptigi açiklamada, Cumhuriyetin 100. yilini Agri Dagi’nda kutlamanin gurur verici oldugunu ifade etti.

Din, “Agri Dagi’ni hem ulusal hem de uluslararasi alanda tanitmak için çalismalarimiz sürüyor. Valimiz Sayin Mustafa Koç’un liderliginde bu etkinligi gerçeklestiren herkese tesekkür ederiz. Gelecek yil daha büyük bir organizasyon yapmayi planliyoruz.” dedi.

Türkiye Hava Sporlari Federasyonu Agri Il Temsilcisi Yasin Çiçek de etkinligin Agri Dagi’nda ilk kez yapildigini belirterek, “Cumhuriyetimizin 100. yilina özel olarak Agri Dagi’nda yamaç parasütü gösterisi yapmak bizim için çok anlamliydi. Emegi geçenlere tesekkür ederiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA