Diyarbakir OSB'de Raif Türk Adina Kres Ve Sirin Açar Adina Kongre Merkezi Açildi
Diyarbakir Organize Sanayi Bölgesi’nde is adami “Raif Türk Çocuk Kresi” ve trafik kazasinda hayatini kaybeden mühendis Mehmet Sirin Acar adina kongre merkezi açildi.

"Raif agabeyimiz çok degerli is insanimiz ve sag olsun esi ve ailesi adina OSB’de Kres ve Gündüz Bakim Evi yapti" diyen Vali Su, "5 derslikli, içinde mutfagi, uyuma odasi, çok özel bir hizmeti bugün hayata geçirmis oluyoruz. Raif agabey, bu hizmetleri kendi hayatinda da yaptigi gibi ailesi de devam ettiriyor. Diger bir ailemiz Mehmet Sirin Açar ailesi var. Onu da rahmetle aniyoruz. Çalismalariyla kendini sevdiren bir kardesimiz. Her iki hizmetinde ilimize, ülkemize hayirli olmasini diliyorum ”dedi.
Kentin önemli iki ismini yasatmak için önemli bir organizasyona ev sahipligi yaptiklarini ifade eden Diyarbakir OSB Baskani Mustafa Fidan, konusmasinda Israil’in Filistin’e yönelik saldirilarina dikkat çekerek, “Mazlum ve masum sivilleri ve çocuklari katletmek, hastanelere saldirmak bir insanlik suçudur” seklinde konustu.
Fidan, “Fabrikalarda üretimin ana lokomotifi olan kadinlarin is sahalarinda daha mutlu olmalarini saglayan kresin Diyarbakir’in pek çok üretim alanlarina yansimasini ve örnek alinmasini temenni ederim. “Raif Türk Kres ve Gündüz Bakimevinde, 3 ve 6 yas arasi çocuklar egitim görecek, Büyüksehir Belediyemizin atadigi egitmenleri sayesinde gelisimlerine katki sunacaktir” diye konustu.
OSB Mehmet Sirin Açar Kongre Merkezi ile ilgili bilgiler de veren Fidan, yapim sürecinde emegi geçen herkese tesekkür etti.
Açilista konusma yapan Yildiz Türk, çocuk kreslerinin çalisan kadinlar açisindan önemine deginerek, esi Raif Türk’ün kadin çalisanlara her zaman deger verdigini dile getirdi. Türk, “Sevgili esim, kadin çalisanlara her zaman çok deger verirdi. Onun vizyonuna sadik kalarak, ayni zamanda bir sosyal projesi olarak gördügümüz çocuk kresimizi kentimize kazandirdik. Yillardir is dünyasinda kadin istihdamini artirmak için çesitli çalismalar yapiliyor. Buradaki somut adimlardan biri krestir. Kresler çalisan annelerin is ve aile yasamlari için daha iyi denge kurmalarina imkan saglar, annelerin ise devam edebilirligini artirir, sevgili annelerin isteki stresi azalir, çocuklarin sosyal, zihinsel ve duygusal gelisimlerine yani çocuk gelisimine katkida bulunur" dedi.
Açilisa Vali Ali Ihsan Su, Diyarbakir OSB Baskani Mustafa Fidan, DTSO Baskani Mehmet Kaya, DTB Baskani Engin Yesil, Raif Türk’ün esi Yildiz Türk, oglu Erman Türk, STK baskanlari ve çok sayida is dünyasindan davetli katildi.
