Yesil Gelecek Elçileri Doga Için Bulustu

Eskisehir Ticaret Odasi (ETO) bünyesinde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezi, Eskisehir Büyüksehir Belediyesi Çocuk Haklari Birimi is birliginde Yesil Bir Gelecek için Dogada Atölye Kampi düzenledi.

Yesil Gelecek Elçileri Doga Için Bulustu
Avrupa Birligi Türkiye Delegasyonu’nun destegi ile gerçeklesen etkinlik 7-12 yas grubu çocuk ve ebeveynlerine yönelik olarak, Avrupa Yesil Mutabakat çerçevesinde, atölye, egitim ve çesitli ögrenme odakli oyun aktiviteleri ile 14-15 Ekim tarihlerinde Soguksu Milli Parkinda gerçeklestirildi.



Iki gün boyunca yeni nesil egitim ve atölye çalismalari gerçeklestirildi

Etkinlikte, ekonomik sikinti, pandemi ve depremden en çok etkilenen kesim olan kadinlar ve çocuklarin çevre bilincini ve farkindaligini artirmak amaciyla, Eskisehir Büyüksehir Belediyesi Çocuk Haklari Birimi tarafindan alaninda uzman, egitmen, pedagog, psikolog, çocuk gelisimi uzmanlari tarafindan egitimler verildi.

Yeni nesil ögrenme odakli egitimlerin ilk gününde, Avrupa Yesil Mutabakat çerçevesinde; “Sürdürülebilir Kalkinma Için Iklim”, “Gezegenimiz, Gelecegimiz; Iklim Degisikligiyle Birlikte Mücadele Ediyoruz” AB Yayin etkinligi”, “Orman yanginlari basta olmak üzere Dogal Afetlerin Önlenmesi ve Basa Çikilmasi”, “Sifir/Daha Az Atik”, “AB’nin 2030 Biyoçesitlilik Stratejisi”, “Enerji Verimliliginin Artirilmasi / Yenilenebilir enerji konulari islendi. Ikinci gün ise “Avrupa Konseyi’nde Çocuk Haklari Çocuk Haklari Stratejisi” konusu islenirken ayrica Çevre Etigi ve Iklim Krizi’ni konu olan Dogada Felsefe Söylesi Etkinligi ve “Dogada Yoga ve Nefes Çalismasi” gerçeklestirildi.

Etkinligin sonunda egitim ve atölye çalismalarini tamamlayan ebeveyn ve çocuklara “Yesil Gelecek Elçileri” rozetleri takdim edildi.
Kaynak: İHA