EÜ'de Meme Kanserine Karsi Farkindalik Yürüyüsü

Ege Üniversitesi (EÜ), Meme Kanseri Farkindalik Ayi etkinlikleri çerçevesinde, meme kanserine dikkat çekmek amaciyla bir yürüyüs düzenledi.

EÜ'de Meme Kanserine Karsi Farkindalik Yürüyüsü
EÜ Tip Fakültesi, EÜ Kanserle Savas Uygulama Merkezi, European Medikal Students Association is birligiyle, meme kanserine dikkat çekmek amaciyla pembe yürüyüs gerçeklestirildi.

“Pembe Tisörtlerinizle Yürüyüsümüze Bekliyoruz” sloganiyla Ege Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesinde baslayarak kampüs ögrenci dekanliginda sona eren yürüyüste katilimcilar, meme kanseri konusunda farkindalik olusturmak amaciyla “Meme Kanserinde Güç Sende” yazili pankart tasidi. Katilimin yogun oldugu etkinlikte, meme kanserinde dikkat çekmek amaciyla pembe kurdele dagitildi.

“Meme kanseri konusunda farkindalik ve erken tani hayat kurtarir”

Etkinlikte konusan Prof. Dr. Emine Serra Kamer, “Dünya Saglik Örgütü tarafindan ekim ayi, Meme Kanseri Farkindalik Ayi olarak tanimlandi. Her sekiz kadindan birinde meme kanseri riski tanimlanmis olmasi nedeni ile genis tabanli erken tani çalismalari özellikle bu ayda önem kazanmakta. Meme kanseri, maalesef kadinlarda en sik rastladigimiz tümör türü olarak karsimiza çikiyor. Meme kanseri konusunda farkindalik ve erken tani son derece önemli. Bugün düzenledigimiz bu etkinlikte, Ege Üniversitesi Hastanesinden ögrenci dekanligina kadar; hekimlerimiz, hocalarimiz, ögrencilerimiz, hastalarimiz ve hasta yakinlarimizla beraber yürüyerek, erken taninin ve hep beraber güçlü olacagimizin sinyalini vermek istedik. Erken tani hayat kurtarir. Bugün, bir kurdeleden ötesi bir gün. Hep birlikte bu dönemi atlatacagiz” diye konustu.

Prof. Dr. Kamer, “Ege Üniversitesi Kanserle Savas Uygulama ve Arastirma Merkezi olarak meme kanseri farkindalik ayinda, meme kanserinde farkindalik ve yeniden düsünmeyi artirmak amaci dogrultusunda Tip Fakültemizde ögrencilerimiz, çalisanlarimiz, hocalarimizla birlikte etkinlikler düzenlemeye devam ediyoruz” dedi.

Etkinlige ayrica; EÜ Tip Fakütesi Dekani Prof.Dr. Rüçhan Sertöz, EÜ Kanserle Savas Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Emine Serra Kamer, Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dali Ögretim Üyeleri Prof. Dr. Prof. Dr. Zeynep Özsaran, Prof. Dr. Senem Alanyali, Doç. Dr. Fatma Sert, akademisyenler, ögrenciler, idari personel, hasta ve hasta yakinlari katildi.

Kaynak: İHA