Büyüksehir Belediyesi Saglik Ekipleri Raziye Teyzeye Sifa Oldu

İçel Büyüksehir Belediyesi Saglik Isleri Dairesi Baskanligi bünyesinde hizmet veren Evde Saglik ve Bakim Hizmeti ekipleri, kent genelinde ihtiyaç sahibi vatandaslara ulasmaya ve kendi evlerinin konforunda hizmet götürmeye devam ediyor. Yilin büyük bir bölümünü Mezitli ilçesine bagli Findikpinari Yaylasinda, 3 ayini ise merkezde geçiren ve haftanin 2 günü pansuman yaptirmak zorunda olan 62 yasindaki Raziye Erbasan, Büyüksehir Belediyesi sayesinde yaralarinin iyilestigini ve evde bakim hizmetinin büyük kolaylik oldugunu ifade etti.

Büyüksehir Belediyesi Saglik Ekipleri Raziye Teyzeye Sifa Oldu
“Raziye teyzemizde güzel bir ilerleme kaydettik”

Raziye Erbasan’in 5 aydir İçel Büyüksehir Belediyesinden pansuman hizmeti aldigini ifade eden Evde Saglik ve Bakim Hizmetinde görev yapan Hemsire Sinem Ertas, “Raziye teyzemize yazin yaylada, kisin da merkezde pansuman hizmeti veriyoruz. Raziye teyzemizin seker hastaligindan kaynakli diyabetik yaralari var. Teyzemizin ilk basta yaralari çok kötüydü. 3 güne bir evine pansumana geldik ve yaralarini iyilestirdik. Bu süreçte çok güzel bir ilerleme kaydettik. Su an teyzemizin durumu çok iyi” dedi.

Saglik kontrolleri kapsaminda Raziye Erbasan’in seker, tansiyon, ates ölçümü ve pansuman hizmetinin yapildigini söyleyen Ertas, İçel Büyüksehir Belediyesi olarak vatandaslarin sagligina çok önem verdiklerini ve vatandaslarin ‘Alo 185 Teksin’ hattini arayarak saglik hizmeti basvurusu yapabileceklerini ifade etti.

Hastalarla artik aile gibi olmaya basladiklarini da sözlerine ekleyen Ertas, “Onlar bir süre sonra bizim anne-babamiz, biz de onlarin çocuklari gibi oluyoruz. Mesela Raziye teyzemiz yazin yaylaya çiktigi süreçte tek oldugu için, durumunu ögrenmek için sürekli ariyoruz. Bir sekilde sohbetimiz ilerliyor ve onun için de iyi oluyor” diye konustu.

“Evde pansuman hizmetinden sonra çok rahat ettim”

Uzun süredir diyabet hastasi olan 62 yasindaki Raziye Erbasan, ayak parmaginda olusan bir yaranin zamanla çogaldigini ve sag ayaginin ampute edildigini belirterek, “Seker hastaligi çok zor bir hastalik. Ayagim ampute edildikten sonra, 5 aydir Büyüksehir Belediyesinden pansuman hizmeti aliyorum. Bu yaranin iyilesecegi konusunda hiç umudum yoktu. Çok gözyasi döktüm, ama çok sükür iyilesti. Simdi mutluluktan uçacagim sanki. Seker hastaligi olan olmayan herkes dikkat etsin” dedi.

5 ay boyunca merkezde kizinin yaninda kaldigini ve bu süre zarfinda kizinin evinde bu hizmetten faydalandigini dile getiren Erbasan, “Ayagim ampute edildikten sonra çok zorlandim. Yürüyemiyorsun, inip çikamiyorsun, arabaya binip gidemiyorsun. Oglum, ‘Büyüksehir Belediyesinin evde saglik hizmeti var, evde pansuman da yapiyorlar’ dediginde, ‘Öyle bir sey varsa ne duruyorsun’ dedim. Ekipler pansuman için kizimin yanina da, yaylaya da geldiler. Doktorumuz ‘2-3 güne bir pansumanin yapilacak’ dedi.

Evde pansuman hizmetinden sonra çok rahatladim” seklinde konustu.

Mart ayindan aralik ayina kadar yaylada, kalan 3 ayi ise merkezde geçirdigini sözlerine ekleyen Erbasan, Büyüksehir Belediyesinin bu hizmeti olmasaydi zorluk yasayacagini aktararak, “Her seferinde asagi gidip gelecektim ve zorlanacaktim. Bu ayagimla arabalara binmek ve inmek, ugrasmak zor oluyor. Belediyedeki saglikçi kizlarim evime kadar gelip bana baktigi için çok mutluyum. Onlari çok seviyorum. Büyüksehir Belediyesi sayesinde yaralarim iyilesti, çok memnun kaldim. Hep saglikçi kizlarimin emekleri var. İçel Büyüksehir Belediyesine çok tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA