Araç Sahiplerine Kislik Bakim Uyarisi

Konya’da havalarin sogumaya basladigi su günlerde sürücülerin araç bakimlarini ihmal etmemeleri konusunda uyarilarda bulunan uzmanlar, araçlarin bakimlarinin yapilmamasi durumda ciddi maliyetlerin ortaya çikabilecegini söyledi.

Araç Sahiplerine Kislik Bakim Uyarisi
Kis aylarinin gelmesiyle birlikte sürücülerin araç bakimlarini ihmal etmemeleri konusunda uyarilarda bulunan uzmanlar, araçlardaki sivi kontrolleri ve periyodik bakimlarinin önemine dikkat çekti. Konya’da soguk havalarin hissedilmesiyle araç sahiplerine yapilmasi gerekenler hakkinda uyarilarda bulunan araç bakim uzmanlari, araçlarin mutlaka bakimdan geçmesi gerektigini ifade etti.



“Suyun donmasiyla araç revizyona gidecek kadar islem yapilmaktadir”

Bakimlar yapilmamasi sebebiyle araç motor suyunun donmasinin motora büyük zarar verdigini anlatan teknik servis uzmani Ural Zeybek, “Öncelikle araç bakimi periyodik bakim olarak yapilmasi gerekiyor. Periyodik bakimlar yapildiktan sonra özellikle, kis aylarinin yaklasmasiyla antifriz, cam suyu, lastik dis ölçümleri yapilarak, kis lastikleri de bu dönemde hayati önem arz etmekte. Bu bakimlar yapilmamasi sebebiyle araç motor suyunun donmasi motora büyük zarar verdigi gibi vatandaslara da yüksek maliyetli zararlar verebilir. Aracin motorundaki suyun donmasiyla araç revizyona gidecek kadar islem yapilmaktadir. Lastiklerin mevsime uygun olmamasi nedeniyle kazalarda kaçinilmaz olabiliyor. Cam suyunun donmasiyla camlarin temizlenme islemi yapilamamaktadir” dedi.

Periyodik bakim sonrasi araç agir bakimlarinin da önemli oldugunu vurgulayan servis uzmani Ural Zeybek, “Araçlarin normal bakimlarinin yaninda agir bakim asamasi var. Debriyaj baski balatasinin degisimi, triger kayisinin degisimi, kis aylarinin gelmesi sebebiyle aracin ön bölümlerinde bulunan rot basi, Z rodlar, amortisörlerinde kontrol edilmeden yola çikilmamasi gerekiyor. Bir önemli nokta ise kis lastiginin takilip, sürücülerimizin takip mesafesini kesinlikle korumasi gerekiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA