Sükrü Sankaya Vefatinin 18. Yilinda Anildi

Yesim Grup’un kurucularindan ve Bursa sanayisinin unutulmaz isimlerinden Merhum Sükrü Sankaya, vefatinin 18. yilinda egitim dünyasina armagan ettigi Sükrü Sankaya Anadolu Lisesi’nde gerçeklestirilen özel programla anildi.

Sükrü Sankaya Vefatinin 18. Yilinda Anildi
Bursa’nin yetistirdigi duayen sanayici ve is insani Sükrü Sankaya, vefatinin 18’inci yilinda egitim dünyasina yaptigi katkilarla anildi. Sükrü Sankaya Anadolu Lisesi’nde (SSAL) gerçeklestirilen anma programina basta Yesim Grup CEO’su Senol Sankaya, Torunu BU3 Direktörü Burcu Banusoglu, Kurumsal Iletisim Direktörü Dilek Cesur, Bursa Il Milli Egitim Sube Müdürü Bülent Altintas, is dünyasi temsilcileri ile okul yönetimi ve ögrenciler katildi.

Anma töreninde konusan Yesim Grup CEO’su Senol Sankaya, babasinin onu taniyanlar için çok özel bir insan oldugunu söyledi.

Sankaya, “Babam, yasami boyunca insana sevgiyi ve saygiyi ögretti. Olumlu düsünmeyi ve olaylarin iyi yönlerini görmemizi sagladi. Onun kalbinde herkes için bir yer, içinde herkese verebilecek sevgisi vardi” dedi.

“Babamin önceligi egitimdi”

Senol Sankaya, babasinin toplumun her alanindaki çok yönlü katkilarina vurgu yaparak, “Babam, is hayatinin yani sira çevre, egitim, sanat ve spor gibi birçok alanda topluma hizmet etti. Özellikle egitim onun önceligiydi. Kendi adini tasiyan okullara büyük önem verir, onlari takip eder ve basarilariyla gurur duyardi. Onun ilkesinden sapmadan, ‘Önce Insan’ prensibini rehber alarak, Yesim Grup ve Sankaya Ailesi olarak onun çalismalarini sürdürüyoruz. Onun mirasini ileri tasimak, ilkelerini is ve özel hayatimizda uygulamak, onun daima aramizda olmasini saglayacaktir” diye konustu.

Babasi Sükrü Sankaya’nin Gümülcine’den Bursa’ya gelerek tüm varligini sifirdan yaptigini hatirlatan Senol Sankaya, “Egitim babam için çok önemliydi. ‘Bir lisan, bir insan’ derdi. Siz gençlere de tavsiyem, mutlaka bir ve hatta mümkünse iki yabanci dil ögrenmeniz. Türkiye, gençlerimize büyük güven duyuyor. Biz de her zaman yaninizda olacagiz” ifadelerini kullandi.

Sükrü Sankaya Anadolu Lisesi uluslararasi diploma yolunda

SSAL Müdürü Yesim Ömeroglu ise Sükrü Sankaya’nin gelecege yapilan yatirimin egitime yapilan yatirim oldugunu bilen vizyoner bir is insani oldugunu dile getirerek, “Senol Sankaya, ‘Önce Insan’ felsefesini hayatinin merkezine koyarak, sadece ekonomik basariyla degil, ayni zamanda toplumun gelisimine ve genç nesillere rehberlik etmeye odaklanmis yüce gönüllü bir insandi. Onun hayati gençlerin ilham almasi gereken bir basari öyküsüdür” dedi.

Yesim Grup CEO’su Senol Sankaya’nin okula sürekli destek olduguna vurgu yapan Ömeroglu, “Okulumuzun, uluslararasi geçerliligi olan bir diploma verebilmesi için IB (Uluslararasi Bakalorya) Programina dahil olmasi için çalismalara basladik. Burada ciddi bir maddi destege ihtiyacimiz vardi. Senol Sankaya bize her zamanki pozitif yaklasimi ile IB Programimiza severek destek olacagini söyledi” açiklamasini yapti.

Sükrü Sankaya’nin is hayatinin yaninda egitim, spor ve sosyal hayatta yaptiklariyla ileri görüslü bir lider oldugunu söyleyen Bursa Il Milli Egitim Sube Müdürü Bülent Altintas da, “Sükrü Sankaya 1996 yilinda bu okulun açilisinda Türkiye’nin gelecegini insa edecek gençleri yetistirme vizyonunu ortaya koymustu. Bu vizyonu çocuklari ve ailesine de iyi bir sekilde aktarmis” ifadelerini kullandi.

Programda, Sükrü Sankaya’nin anisina hazirlanmis video gösterimi de izleyicilerle bulustu. Gösterimde, Sankaya’nin is dünyasindaki basarilarinin yani sira egitim, sosyal hayat ve spora katkilari anlatildi. Ayrica anma programinda SSAL ögrencileri “Önce Insan” felsefesine yönelik düsüncelerini paylasirken, Sükrü Sankaya anisina yazilan mektup ise katilimcilara duygu dolu anlar yasatti.

Programin ardindan Yesim Grup CEO’su Senol Sankaya okulu gezerek, ögretmen ve ögrencilerle bir araya geldi.
Kaynak: İHA