Sonbaharda Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarina Dikkat

SANKO Üniversitesi Tip Fakültesi Gögüs Hastaliklari Ana Bilim Dali Baskani Doç. Dr. Nevhiz Gündogdu, sonbahar mevsimiyle birlikte üst solunum yolu enfeksiyonlarinin görülme sikliginin da arttigini söyledi.

Sonbaharda Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarina Dikkat
Sonbahar mevsiminde bogaz enfeksiyonlari, grip (influenza), sinüzit ve larenjit gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarinin daha da yaygin görüldügünü belirten Doç. Dr. Gündogdu, tedavinin; hastanin semptomlarina göre belirlendigine vurgu yapti.

Pandemi sürecinde solunum yolu hastaligindan korunmanin sosyal mesafelerle ögrenildigini hatirlatan Doç. Dr. Gündogdu su bilgileri paylasti:

“Bu dönemde kendimizi ve ailemizi korumak çok önemli. Eger gripsek gebeler, yaslilar ve kronik rahatsizligi olan kisilerden uzak durmamiz gerekiyor. Bulunulan ortamin havalandirilmasi da çok önemlidir.

Grip oldugumuzda toplu ortamlarda bulunmayalim. Gebeligi olan kisilerden uzak duralim. Eger hasta olmak istemiyorsak, toplu ortamlara girdigimizde maske kullanimina da özen göstermeliyiz.”

Grip asisi enfeksiyonlara karsi etkili yöntemlerden biri

Grip asisinin enfeksiyonlara karsi etkili yöntemlerden biri oldugunu kaydeden Doç. Dr. Gündogdu, “Yaslilarimizin, astim, KOAH, vb. kronik rahatsizligi olanlarin, gebelerin ve 65 yas üstü kisilerin asilarini yaptirmasini öneriyoruz” uyarisini yapti.
Kaynak: İHA