Selçuk'ta Kalkanima Bütçesi Kabul Edildi Açiklamasi 'Biz 4,5 Yildan Beri Koruduk, Kalkindirdik'

Selçuk Belediye Meclisi Ekim Toplantisi’nda açiklamalarda bulunan Baskan Ceritoglu Sengel, "Selçuk’un iyi niyete, Selçuk’un bu kent için atan kalplere ihtiyaci var" dedi.

Selçuk'ta Kalkanima Bütçesi Kabul Edildi Açiklamasi 'Biz 4,5 Yildan Beri Koruduk, Kalkindirdik'
Selçuk Belediye Meclisi Ekim Toplantisi üçüncü oturumla tamamlandi. Meclis toplantisinda 2024 Mali Yili Bütçesi 650 Milyon TL olarak belediye meclisinde kabul edildi. Bütçenin yapilmasinda emegi geçen herkese ve belediye meclisi üyelerine tesekkür eden Baskan Ceritoglu Sengel; “2019’ da benim belediye baskani oldugum dönemden bu yana hiçbir zaman biz hayali bir bütçe yapmadik. Pandemi dönemi dahil olmak üzere yaptigimiz her bütçe yüzde 80 oraninda kesinlesti. Hatta bu sene kesinlesmesi 95’lerin üzerine çikacak ki, 10 yillik meclis üyeligi yaptigim ve öncesini de kapsayan dönemde böyle bir gerçeklesme orani hiçbir dönemde olmadi. Demek ki biz bu isi biliyoruz” seklinde konustu.



"Sosyal belediyecilikte rüstümüzü ispat ettik"

Selçuk Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlaminda Türkiye’de adini duyuran birçok çalismaya imza attigini belirten Baskan Ceritoglu Sengel; “Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü’nün yaptigi isler sadece müdürlügün kapsaminda degil asevinden dagitilmis olan yemek de sosyal yardim isidir. Ögrencilerin ögle yemeklerinin evlerine teslim edildigi, çocuklarin anne karnina düsmesinden itibaren annelerinin beslenmelerine destek verilen bir sistem düsündügümüzde ki, bunlar sosyal yardimin bir parçasi olup bizim sirketimiz üzerinden götürdügümüz bir istir. O anlamda hangi kalemin hangi müdürlügün bütçesinden çiktigi degil sosyal yardimin hangi evlere nüfus ettigi çok önemli. Bu konuda Selçuk Belediyesi Türkiye’ye örnek olabilecek çalismalarla rüstünü ispat etmistir” dedi.



"Yapacagimiz çok is var"

Bütçenin bir önceki yila göre yüzde 40 arttigini belirten Baskan Ceritoglu Sengel; “Biz 4,5 yildan beri koruduk, kalkindirdik. Bu süreç içerisinde daha da yapacagimiz çok is var. Selçuk’un iyi niyete, Selçuk’un bu kent için atan kalplere ihtiyaci var. O yüzden biz bütçemizi yaparken ekonomik olarak öngörülebilir bir bütçe yapiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA