Aydin'da Denizler Hayalet Aglardan Temizleniyor

Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, denizleri ve iç sulari 150 futbol sahasi büyüklügündeki hayalet agdan temizlediklerini belirtirken, Bakan Yumakli’nin açikladigi temizlik yapilan illerin arasinda Aydin’da yer aldi.

Aydin'da Denizler Hayalet Aglardan Temizleniyor


Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, sosyal medya hesabindan denizlerdeki ve iç sularda hayalet ag temizligine iliskin paylasimda bulunarak denizleri ve iç sulari 150 futbol sahasi büyüklügündeki hayalet agdan temizlediklerini kaydetti.

Bakan Yumakli’nin ’hayalet aglara geçit yok’ diyerek yaptigi paylasiminda hayalet ag temizligi yapilan Aydin’in da aralarinda bulundugu sehirler, Istanbul, Bursa, Yalova, Balikesir, Izmir, Mugla, Antalya, Çanakkale, Kocaeli, Tekirdag, Adana, İçel ve Hatay olarak açiklandi.

"Temiz bir dünya, sürdürülebilir gelecek, dogal yasam ve su kaynaklarini korumak için bir olalim, çevremizi hep birlikte koruyalim" ifadelerini kullanan Yumakli paylasiminda, "Denizlerimizi ve iç sularimizi yaklasik 150 futbol sahasi büyüklügündeki hayalet agdan temizledik. Bugüne kadar 166 milyon metrekare alan taranarak, yaklasik 1 milyon metrekare ag, 40 bin sepet ve benzeri terk edilmis av araci, sulardan temizlendi. Yaklasik 2,75 milyon sucul canli, aglara takilmaktan kurtuldu. Bu yil 100 bin metrekare agi daha, sulardan temizlemeyi hedefliyoruz" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA