ATO Baskani Baran Tüm Oda Üyelerini Enflasyonla Mücadeleye Destek Vermeye Çagirdi

Ankara Ticaret Odasi (ATO) Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran, “Marketler basta olmak üzere tüm üyelerimizi yapacaklari indirimlerle enflasyonla ve hayat pahaliligiyla mücadeleye destek vermeye davet ediyorum” dedi.

ATO Baskani Gürsel Baran, yaptigi yazili açiklamada Cumhuriyet’in 100’üncü yilinda Baskent’teki tüm isletmeleri enflasyonla mücadeleye katki vermeye davet etti. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Ticaret Bakani Ömer Bolat’in Cumhuriyet’in 100’üncü yilinda enflasyonla mücadele kapsaminda gida perakendecilerine yaptiklari "indirim kampanyasi” çagrisina destek vererek, fiyatlarinda indirim gerçeklestiren marketleri ve isletmeleri kutlayan Baran, “Büyüme, yatirimlar, finansman maliyetleri, gelir dagilimi gibi birçok temel makroekonomik degiskeni olumsuz etkileyen enflasyonla mücadele bugün en temel sorunumuz. Bu sorunun kisa sürede çözümü için tüm kesimlerin kararli durus sergilemesine ihtiyacimiz var” diye konustu.

Hükümetin makroekonomik dengelerin yerine oturmasi ve enflasyonun tek haneli rakamlara inmesi için önlemler aldigini ve çalismalar yürüttügünü hatirlatan Baran, bu süreçte herkesin elini tasin altina koymasi gerektigini kaydetti.

Enflasyonla mücadelenin topyekûn bir mücadele olmasi ve bu süreçte tüm kesimlerin Cumhuriyetin 100’üncü yilina yakisir biçimde birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektigine dikkat çeken Baran, gida perakendecilerinin yani sira tedarik zincirinde yer alan tüm sektörlerin gerçeklestirecekleri indirimlerle enflasyonla mücadeleye destek vermesinin sikintilari bertaraf etmekte fayda saglayacagini kaydetti.

Baran, ATO üyelerine seslenerek, “Enflasyon ve hayat pahaliligi gelir ve sermayeyi eriten bir süreç. Üyelerimizin pandemiden bu yana yasadigi sikintilari ve bu sikintilarin atlatilmasindaki katkilari hepimiz biliyoruz. Enflasyonla mücadele için her seyden önce kararlilik, birlik ve beraberlik gerekiyor. Bu süreçte marketler basta olmak üzere tüm üyelerimizi yapacaklari indirimlerle enflasyonla ve hayat pahaliligiyla mücadeleye destek vermeye davet ediyorum” dedi.

Baran, tekstil, hali-mobilya, beyaz esya, küçük ev aletleri sektörlerini de hükümet tarafindan baslatilan indirim kampanyasina katilmaya davet etti.
Kaynak: İHA