Ankara'nin Baskent Olusunun 100. Yilinda, 100. Yil Buz Pateni Ve Tirmanma Salonu Hizmete Açildi

Ankara’nin baskent olusunun 100. yil dönümünde, Gölbasi Belediyesi, Buz Pateni ve Tirmanma Salonu Tesisi’ni vatandaslarin hizmetine sundu.

Ankara'nin Baskent Olusunun 100. Yilinda, 100. Yil Buz Pateni Ve Tirmanma Salonu Hizmete Açildi
Yesille mavinin bulustugu Spor Kenti Gölbasi’nda Buz Pateni ve Tirmanma Salonu tesisi, Ankara’nin baskent olusunun 100. yil dönümü olan 13 Ekim günü yapilan açilis töreniyle hizmete girdi.

Açilis törenine, MHP Genel Baskan Yardimcisi Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek, MHP Ankara Il Baskan Yardimcisi Ozan Özdemir, Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek, Ankara Kent Konseyi Baskan Yardimcisi Dr. Süleyman Basa, MHP Gölbasi Ilçe Baskani Musa Sahin, AK Parti Gölbasi Ilçe Baskani Selim Akceylan, BBP Gölbasi Ilçe Baskani Hakan Lale, Yeniden Refah Partisi Gölbasi Ilçe Baskani Mehmet Gülmez, Ilçe Jandarma Komutani Mikail Arikan, Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Semiyha Tuncel, Türkiye Bilardo Federasyonu Baskani Ersan Ercan, Gölbasi Belediye Spor Kulübü Baskani Ibrahim Karagöz, Ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Özden Cengiz Simsek, Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Yavuz Ekici, Ilçe Milli Egitim Müdürü Serap Yilmaz, belediye meclis üyeleri, ögretmenler, ögrenciler, muhtarlar, STK temsilcileri, basin mensuplari ve vatandaslar katildi.



Kurdele kesildi

MHP Genel Baskan Yardimcisi Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek ve MHP Gölbasi Ilçe Baskani Musa Sahin, Gölbasi Belediyesi Spor Tesisleri içerisinde bulunan Uluslararasi Bilardo Kompleksi’ni de ziyaret ederek Türkiye 3 Bant Erkekler Bilardo Sampiyonasi 2. Etap müsabakalarini takip etti. Ziyarete Türkiye Bilardo Federasyonu Baskani Ersan Ercan da katilarak bilgiler verdi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan açilis töreninde Baldudak Ilkögretim Okulu 7. Sinif ögrencisi Aysima Pehlivan, Ankara’nin Baskent Olusunun 100. Yil dönümü dolayisiyla günün anlam ve önemi ile ilgili “Sevgili Baskent’im, Güzel Ankara’m” siirini okudu. Ardindan Segmen ekibi gösteri sergiledi. Konusmalarin ardindan protokol üyeleri birlikte kurdele kesti. Sonrasinda buz pateni ögrencileri ve buz hokeyi takimi hünerlerini sergiledi. Ankara Üniversitesi ve Gölbasi merkezli ADAK (Acil Durum Arama ve Kurtarma Dernegi) ekipleri tirmanma duvarinda gösteri yapti.

“Baskent’te baska kenti, marka kenti olusturduk”

Açilis töreninde konusan Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek, tesisin isminin Cumhuriyet’in ve Ankara’nin baskent olusunun 100. yil dönümü dolayisiyla “100. Yil” oldugunu belirterek, “Gölbasi’miz bildiginiz gibi ulusal ve uluslararasi düzenlenen müsabakalarla, modern tesislerimizle sporun kalbi olmaya, sporun Baskenti olmaya devam ediyor” dedi.

Baskan Simsek, “Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan ve liderimiz Sayin Devlet Bahçeli’nin ülkemizde olusturdugu Cumhur Ittifaki ruhunu Gölbasi’nda da yasatarak, Cumhur Ittifakimizin destekleriyle Baskent’te Baska Kent’i, Marka Kent’i olusturduk. Göreve geldigimiz günden beri, seçim beyannamemizde belirttigimiz vaatlerimizin yüzde 98’ini gerçeklestirdik. Bunun yani sira Tulumtas Magarasi, Nostaljik Tramvay ve daha birçok hizmetimizi Gölbasi’miza katma deger saglamak adina hayata geçirdik. Turizm kenti, sanayi kenti, ögrenci kenti, tarim kenti Gölbasi’mizi sporun baskenti haline de getirdik” dedi.

Baskan Simsek, “Bu kapsamda Gölbasi’mizi basketbol, futbol, tenis, bilardo, bowling, binicilik, yüzme, jimnastik, motor sporlari (Drift ve Otomobil Festivali) dallarinda en üst düzeyde temsil edilecek bir yapi haline getirdik. Ankara’nin en köklü tenis kulübü ATK, modern tesisleriyle artik Gölbasi’mizda bulunuyor. 7’den 70’e herkesi spora yönlendirmek, ayni zamanda saglikli nesillerin yetismesini saglamak amaciyla birçok projeye imza attik, atmaya da devam edecegiz” seklinde konustu.



“Buz Pateni ve Tirmanma Salonu Tesisimiz ücretsiz”

"Kisa zamanda çok büyük isler basardik" diyen Baskan Simsek, "Çalismalarimizi en kisa zamanda tamamlayarak Gölbasi’mizi ve Ankara’mizi yeni bir tesise kavusturmanin mutlulugunu yasiyoruz. Tesisimizde, Türkiye Buz Pateni Federasyonu ve Türkiye Dagcilik Federasyonu’na ait sporcular antrenman yapabilecek. Kiymetli evlatlarimiz, gençlerimiz de burada hem tirmanma hem de buz pateni sporlariyla tanisip tesisimizin keyfini çikaracak. Buradan önemli bir açiklama daha yapmak istiyorum. Buz pateni ve tirmanma salonunun bulundugu tesisimiz ücretsiz olarak hizmet verecek. Gölbasi, sporun baskenti olmaya devam edecek. Bugün ayni zamanda Ankara’nin Baskent olusunun 100. yil dönümü, büyük bir gururla kutlu olsun. Nice 100 yillara” dedi.



“Belediye Baskanimiz Ramazan Simsek örnek olmaya devam ediyor”

MHP Genel Baskan Yardimcisi Prof. Dr. Mevlüt Karakaya yeni açilacak tesisin Gölbasi’na ve tüm Ankara’ya hayirli olmasini dileyerek, “Gölbasi Belediye Baskanimiz Ramazan Simsek, Milliyetçi Hareket Partimizin üretken belediyecilik siarini ete kemige büründürdü. Genel Baskanimiz Sayin Devlet Bahçeli Beyefendinin Cumhuriyetin 100. Yilina özel çalismalarda bulunun talimatini da yerine getirerek örnek olmaya devam ediyor“ seklinde konustu.

Prof. Dr. Karakaya, “Düzenlenen uluslararasi turnuvalarla Gölbasi’nin dünyada isminin duyuldugu bir asamaya geldik. Bu nedenle de federasyonlarimizi ve belediyemizi tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA