Van'da 270 Hafiz Için Icazet Töreni Yapildi

Van Il Müftülügüne bagli Kur’an Kurslari’nda hafizlik egitimini tamamlayan 270 ögrenci için icazet töreni düzenlendi.

Van'da 270 Hafiz Için Icazet Töreni Yapildi
Van Il Müftülügüne bagli Kur’an kurslarinda hafizlik egitimini tamamlayan 270 ögrenci için Evliya Çelebi Uygulama Oteli’nde icazet törenini düzenlendi.

Düzenlen törende bir konusma yapan Van Valisi Ozan Balci, hafizligin çok hayirli ve güzel bir is oldugunu belirterek, “Zor bir isi yapmissiniz, basarmissiniz. Çünkü hafiz olmak, azim, sabir, mücadele isteyen, ayni zamanda hayirli ve güzel bir is. Bunun için hepinizi tebrik ediyorum. Emegi geçen hocalarinizi, annelerinizi, babalarinizi, diyanet teskilatindaki arkadaslarimizi kutluyorum. 130 yatakli hafizlik kursunun temelini attik. Insallah 80 yatakli bir tane de Baskale’de temelini atacagiz. Diyanet Gençlik Merkezi’nin temelini attik. 4-6 yas Kur’an kursunu bitirdik. Belki Türkiye’de bir ilk. Bütün camilere kütüphane kurduk. Camilerin bütün ihtiyaçlarini karsilamaya çalistik. Belediyenin, Valiligin, hayirseverlerin, müftülügümüz imkanlariyla Kur’an kurslarina da destek verdik. Tekrar kalpten hepinizi kutluyorum. Allah yolunuzu açik etsin” dedi.

Konusmalarin ardindan hafizlara icazet belgeleri verildi.

Dua ile tamamlanan törene Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Kadir Dinç, Vali Yardimcisi Adem Balkanlioglu, Il Müftüsü Mehmet Sirri Sik, imamlar, ögreticiler ve aileler katildi.

Kaynak: İHA